Karanfil Sokak kaldırımları bir türlü onarılamıyor

Karanfil Sokak kaldırımları bir türlü onarılamıyor

Kızılay Karanfil Sokak’ta bozuk kaldırımları bir türlü onaramayan Çankaya Belediyesi, çareyi beton atmakta buldu. Buna rağmen, Ankara’nın en yoğun sokaklarından biri olan Karanfil ilk yağışta yine göle döndü.

9b8d2bc4-51e2-46ed-9342-bf3ae9fe7dbd.jpgKızılay’da yer alan Karanfil Sokak’ta kaldırım sorunu bitmek bilmiyor. 

Sürekli yenileme çalışması yapılmasına rağmen, ilk yağmurda göle dönen sokak vatandaşların yürümesini imkânsız kılıyor.

Kırık kaldırımları onaramayan görevliler çareyi sökülen kaldırımların yerine beton atmakta arasa da, sokak ilk yağmurda yine aynı manzaraya şahitlik ediyor.

Vatandaşlar ise “Kaldırımlar sürekli yenileniyor, bir türlü düzeltilemiyor. Kaldırım döşemeyi beceremediler, çareyi beton atmakta buldular. O da fayda etmedi” diye sitemde bulunuyor.

5184c1a7-88fe-427f-bf06-4312dd956f08.jpgYAĞMUR SONRASI GÖLE DÖNÜYOR

Ankara’nın en işlek meydanı Çankaya Kızılay’da yer alan sokaklar her yağmur sonrası aynı manzaraya şahitlik ediyor. Gün içerisinde binlerce kişinin kullandığı Karanfil Sokak’ta objektiflerimize yansıyan bu kareler sokağın yağmur sonrası göle döndüğünü gözler önüne seriyor. Sokaktan geçen vatandaşlar durumdan şikâyetçi olurken, yetkilileri göreve çağırıyor.

 

 

 

fd7fd0b2-f6ed-4448-9ad2-0093582ed2b8.jpgSÜREKLİ YENİLENİYOR, BİR TÜRLÜ DÜZELTİLEMİYOR

Bölge esnafından aldığımız bilgilere göre Karanfil Sokak aylardır aynı sorunla boğuşuyor. Semt esnafı bozuk kaldırımların birkaç hafta önce onarıma girdiğini belirtirken, düzgün yapılamayan kaldırımların yerine beton atıldığını buna rağmen sokağın gölete döndüğüne dikkat çekiyor. Semt esnafı, “Her yağmurda aynı sorunla boğuşuyoruz. Sokaklar mayın tarlasına dönüyor. Her yerde gölet oluşuyor. Kaldırımlar sürekli yerinden çıkıyor. Ayda bir yenileme yapıyorlar ama yine beceremiyorlar.”

KALDIRIM YERİNE “BETON” ATTILAR O DA OLMADI

“Daha birkaç hafta önce yetkililer buraya bakım onarım yaptı. Kaldırım döşemeyi beceremedikleri için bozuk yerlere beton attılar. Buna rağmen ilk yağan yağmurda sokak göle döndü. Yoldan geçen vatandaşlar yürüyemez hale geldi. Herkes bu durumdan şikayetçi. Bir an önce kaldırımlar yenilensin ve düzgün bir şekilde yapılsın” dedi.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.