Karpuzda da iddialıyız

Karpuzda da iddialıyız

Turşusu ile ünlü Çubuk’ta son dönemde karpuz üretimi de öne çımaya başladı. 

Çubuk’un Taşpınar Mahallesi’nde yetişen ve yıllardır mahallenin adıyla özdeşleşen karpuzlar hasat edilmeye başlandı. Tezgahlarda yerini almaya başlayan Taşpınar karpuzu, ilçe pazarının yanı sıra çevre ilçelerde de satılıyor. Bazı karpuz severler ilk hasadı tatmak için tarlaya giderek ilk elden karpuzlarını alıyor. Kilosu 1 ila 1.50 TL’ye alıcı bulan karpuza ilginin bir hayli çok olduğu belirtiliyor. Taşpınar karpuzunun Diyarbakır ve Adana karpuzlarına taş çıkarttığı kaydediliyor. 

PANCAR GELEN KOTANIN ARDINDAN KARPUZ FİKRİ 

Çubuk’un Taşpınar Mahallesi’nde karpuz üretilme fikri ise yaklaşık 20 yıl önceye dayanıyor. Mevsim koşulları ve sulama sıkıntısının bölgede baş göstermesi ile çiftçiler, yaklaşık 20 yıl önce pancar yerine karpuza ekinime yöneldi.  O günden bugüne Taşpınar Mahallesi’ndeki pek çok çiftçi tarlalarına karpuz üretiyor. 

İlçedeki karpuz üreticilerinin başını Ali İhsan Şan, Seyfettin Şan ile Yaşar Petek çekiyor. İlçede adıyla özdeşleşen karpuzların verimimin mevsim koşullarına göre değişkenlik gösterdiği söyleniyor. Taşpınar karpuzu hasadının her Ağustos ayının 1 ile 10 arasında yapıldığı ifade ediliyor.  

DAHA SULU VE LEZZETLİ 

Çubuk’taki karpuz üreticiliğiyle ilgili gazetemize konuşan Ali İhsan Şan, “19 yıldır organik karpuz üretiyorum. Bu karpuzlar hayvan gübresi ve tavuk gübresi ile yetişiyor. Karpuzumuzun kendine has bir lezzeti var. Karpuzumuz, ince kabukludur, suludur. Bunun tohumu standart tohumdur, kesinlikle hibrit tohum değildir. Ürünlerimiz tamamen organiktir. Bu sene 2 ton hasadımız var. Mevsim koşulları iyi olduğu zaman bu 5 tona çıkıyor. Bölgemizde benim gibi karpuz üreten arkadaşlarımız var” dedi.  

AKYURT BELEDİYE BAŞKANI AYANTAŞ KARPUZ TARLASINDA

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, bölgede büyük ilgi gören Taşpınar karpuzunun hasadını yerinde inceledi ve lezzetli karpuzun tadına baktı. Komşu ilçesinin sınırları içinde bulunan karpuz tarlasına inen Başkan Ayantaş, karpuz almayı da ihmal etmedi. Başkan Ayantaş, karpuz üreticileriyle bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.  

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.