Kazakistan'dan şeref madalyası

Kazakistan'dan şeref madalyası

Keçiören Belediyesi'nin katkılarıyla TÜRKSOY, Gazi Üniversitesi ve Kazakistan Büyükelçiliği iş birliğinde düzenlenen programla Kazak milli şairi Mağcan Cumabayev doğumunun 125. yılında anıldı.

Keçiören Belediyesi'nin şairin adını yaşattığına da vurgu yapan Saparbekuly, Başkan Ak'a şeref madalyası kapsamında "Kazakistan Diplomasi Hizmeti 25. Yıl Madalyası" takdim etti.

Gazi Üniversitesi Rektörlükte düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kuzey Kazakistan Eyaleti Kültür ve Dil Müdürü Kemel Karaşaulı Ospanov, Gazi Üniversitesi Türkiyat Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya Kasapoğlu Çengel ve öğrenciler katıldı.

Cumabayev'in zamanın ötesinde bir şair olduğunu söyleyen Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly şunları kaydetti, "Türk Dünyasını geliştiren onların bıraktığı eşsiz eserler gönlümüzde yer etmiş, kardeşlik ve birliğe katkı sunmuştur. Mağcan Cumabayev, aynı dili konuşanların değil aynı duyguları paylaşanların ortak adı oldu."  Keçiören Belediyesi'nin şairin adını yaşattığına da vurgu yapan Saparbekuly, Başkan Ak'a şeref madalyası kapsamında "Kazakistan Diplomasi Hizmeti 25. Yıl Madalyası" takdim etti.

Ata yurt ve ana yurt iş birliği içinde

Kazakistan'ın ata Türkiye'nin de ana yurt olduğuna dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, " Bu nedenle biz oraya gittiğimizde yabancılık çekmiyoruz, onlar da buraya geldiklerinde yabancılık çekmiyorlar. Binlerce yıldan beri aynı kültür coğrafyasında yaşayan bizler; liderlerimizin vizyonu doğrultusunda iş birliğimizi sürdürecek, ekonomik ve kültürel kalkınmada güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Orta Asya’nın İslam ile tanışmasını ve irfan merkezi olmasını sağlayan Hoca Ahmet Yesevi'nin ülkesi Kazakistan'la kardeşlik hukukumuzu bu programlarla pekiştiriyoruz. Jambıl, Türkistan, Almatı Jetisu Keçiören'in Kazakistan'daki kardeş belediyeleridir. Bu belediyelerle yakın iş birliği içerisindeyiz." diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.