Kazaya davetiye

Kazaya davetiye

Sincan’da seyir halindeki odun yüklü bir kamyonet, tedbirsizliği ile kazaya davetiye çıkardı. Bu tür manzaralarla sık karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, denetimlerin artırılmasını istiyor.

Çoğumuzun trafikte sıkça karşılaştığı trafikteki yük taşıma görüntülerinden birisi de Sincan’dan geldi. Kamyonetin arkasına gelişigüzel şekilde yüklenmiş olan odunlar trafiğin yoğun ve hızın arttığı ana arter yollara umursamazca ilerledi. Sürücüler ise son günlerde ihmallerden dolayı kazaların sürekli can aldığını belirterek, “Denetim artmalı, cezalar uygulanmalı” dedi. 

GELİŞİ GÜZEL YÜKLENMİŞ

Trafiğe çıkmadan önce odunların gelişigüzel yüklendiği herhangi bir önlem alınmadığı görülen kamyonet diğer yolcu ve sürücülerin güvenliğini tehdit ettiği görülüyor. Trafiğin içerisinde umursamazca ilerleyen kamyonet en ufak bir engebeyle karşılaştığında ise üzerindeki odunlar sallanıyor. Trafiğin yoğun ve hızın yüksek olduğu bölgede ise ani bir hareketinde olası büyük bir kazaya davetiye çıkarıyor. Toplu taşıma araçlarının da kullandığı yollarda ilerlemesi ise tehlikenin boyutunu katlıyor.  

DOĞRUDAN KAZAYA SEBEBİYET 

Bu şekilde tehlikeli taşıma ile sık olarak karşılaştıklarını belirtilen sürücüler ise denetimlerin artmasını istiyor. Kamyonetlerin çoğu kez kurallara uymayarak etrafındaki araçları hataya hatta kazaya sürüklediğini söylerken, “Bugün odunlar, yarın ev eşyası, sürekli olarak bu şekilde trafikte araçlar var. Özellikle hızın yükseldiği yerlerde onlarda umursamazca hız yapıyor o parçalardan birisi araca gelse ya da yola dökülse kaza kaçınılmaz. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı yetkililer denetimi ve cezaları artırsın dedi” dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.