KDV indirimi devam etsin

KDV indirimi devam etsin

Mobilya denilince Siteler’in akla geldiğini belirten (Siteler Genç İşadamları Derneği) Başkanı Hayri Bulut, 2017’deki mobilya sektöründe yapılan KDV indiriminin sektörün büyümesine katkı sağladığını söyledi.

Mobilyacılar olarak KDV indirimi çok iyi değerlendirdiklerini söyleyen Siteler Genç İşadamları Derneği (SİTELER GİAD) Başkanı Hayri Bulut, 2018 yılında da mobilya sektöründe KDV indiriminin devam etmesi gerektiğini dile getirdi. KDV indiriminin sektörün büyümesine de katkı sağladığını bildiren Bulut sektörün yüzde 14 büyüdüğünü ifade etti.

Sektör yüzde 14 büyüdü

2017’de mobilya sektörünün yüzde 14 büyüdüğüne işaret eden Bulut, KDV indiriminin bu büyümede etkili olduğunu söyledi. Mobilyada ihracat oranlarının da arttığını belirten Bulut, kayıt dışı üretimin de önüne geçildiğini kaydetti. Siteler GİAD olarak, ihracat odaklı büyümeyi hedef edindiklerini ifade eden Bulut, sektördeki ihracat rakamlarının bir önceki yıla göre 2017’de yüzde 8’lik bir artış gösterdiğini söyledi. 2018 yılında bu artışın daha yüksek olmasını hedeflediklerini anlatan Bulut, sektörün 500 bin kişiye istihdam sağladığını bildirdi. 

“EKONOMİ VE İSTİHDAMA KATKI SAĞLADIK”

2017’de hayata geçirilen KDV indiriminin sektörün büyümesine katkı sağladığı anlatan Bulut, sektördeki tüm paydaşların da bu olumlu katkıdan yararlandığını söyledi. KDV indirimin sektörü canlandırdığını kaydeden Bulut, ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlandığını ifade etti.  Mobilyacılar olarak KDV indirimi çok iyi değerlendirdiklerini belirten Bulut, 2018 yılında da mobilya sektöründe KDV indiriminin devam etmesi gerektiğini dile getirdi. 

Siteler dünyada da biliniyor

Mobilya sektörünün kalbi olan Siteler’in dünyada da bilinir olduğunu vurgulayan Bulut, Siteler’i dünya pazarında ihracat yapanlar arasında yerini alması için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Kaliteli ürün tasarımları, kaliteli işçilik ve kaliteli üretim konusunda kendini kanıtlamış olan Siteler’in, firmalarıyla da öne çıktığına belirten Bulut,  “Siteler, sanayimiz için önemli yerlerdir. Hem ekonomiye hem de sanayileşmedeki kaliteleşmeye büyük katkıları olacaktır” dedi.

Faruk TUFAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.