Keçiören Hacı Kadın Deresi kenarına bariyer çağrısı

Keçiören Hacı Kadın Deresi kenarına bariyer çağrısı

Keçiören Hacı Kadın Deresi kenarındaki koruması yetersiz olan uçurum kenarındaki yollar kazaya davetiye çıkarıyor. En son engelli bir vatandaşın düştüğü bölgede, vatandaşlar bariyerli önlem alınmasını istiyor. 

Keçiören Bademlik Mahallesi Hacı Kadın Deresi kenarındaki sokak ve caddelerde sürücüler ve yayalar zor anlar yaşıyor. Büyük tehlike barındıran yol kenarlarında herhangi bir bariyer bulunmazken, bazı sokakların keskin dönemeçlerinde ya da sokak bitişlerinde bulunan beton bariyerlerin ise yetersiz olduğu görülüyor. Yine civarda bulunan Bademlik Yolu Caddesi’nde bulunan Keçiören Belediyesi’ne bağlı Öğretmen Kezban Parkı’nda da aynı sorun yaşanıyor. Bölge sakinlerinin ailecek zaman geçirmek için gittiği parkın bir kısmının uçurum olduğu görülürken bu noktada herhangi bir koruma bulunmuyor. 

bademlik-mahallesi,-haci-kadin-deresi,-bariyer,-ogretmen-kezban-parki,-bademlik-yolu-caddesi,tehlike,,.jpg

SOKAĞIN BAŞI UÇURUMA ÇIKIYOR

Bademlik Yolu Caddesi’ni kesen 1129’uncu sokakta ise tehlikenin boyutu katlanarak artıyor. Sokağın bitiminde bulunan uçurumun kenarına konulan bariyerler bir aracı durdurmaya yetersiz olduğu görülürken aşağıda ise evler bulunuyor. Bademlik Yolu Caddesi’ni kesen sokakların genelinin sonunda buna benzer sorunlar yaşanıyor. Ayrıca çocukların bölgede yokuş aşağı bisiklete binmesi oyun oynaması da bir başka tehlikeyi gözler önüne seriyor.

bademlik-mahallesi,-haci-kadin-deresi,-bariyer,-ogretmen-kezban-parki,-bademlik-yolu-caddesi,tehlike,,,.jpg

TEHLİKELİ PARK

Bademlik Yolu Caddesi üzerinde bulunan Keçiören Belediyesi’ne bağlı Kezban Öğretmen Parkı’nda da yine aynı tehlike görünüyor. Parkın bir tarafı Hacı Kadın Deresi’ne bakarken uçurum kenarında hiçbir koruma bulunmuyor. Oyun oynamak ya da yürüyüş yapmak için gelen vatandaşlar yalnızca uçurum tehlikesiyle karşı karşıya kalmıyor. Aynı zamanda bakımsız kalan parkta gecekondu enkazı, alkol şişeleri de etrafa yayılmış durumdayken mahalleli pislikle karşı karşıya kalıyor. 

bademlik-mahallesi,-haci-kadin-deresi,-bariyer,-ogretmen-kezban-parki,-bademlik-yolu-caddesi,tehlike,,,,.jpg

DAHA ÖNCE ARABA UÇMUŞTU

Gazetemize konuşan Bademlik Mahallesi sakinleri daha önce bir aracın kontrolünü kaybederek uçurumdan aşağı yuvarlandığını söylerken, “Keçiören Belediyesi yetkililerinden bu konuda yardım istiyoruz. Parkın kenarları, sokakların başları tehlikeli. Çocuklar bisiklete biniyor, yolu bilmeyen şaşıran sürücüler oluyor. Kimsenin canı yanmadan buraya el atılmalı” diyor. 

bademlik-mahallesi,-haci-kadin-deresi,-bariyer,-ogretmen-kezban-parki,-bademlik-yolu-caddesi,tehlike,,,,,.jpg

AYNI DEREYE ENGELLİ BİR VATANDAŞ DÜŞMÜŞTÜ

Geçtiğimiz gün arkadaşlarıyla Hacı Kadın Deresi kenarında oturan engelli bir vatandaş iddiaya göre dere kenarında dengesini kaybederek 50 metre aşağı düşmüştü. Protez kol ve bacağı zarar gören vatandaş, sağlık ekipleri ve AFAD’ın gelmesiyle bulunduğu yerden kurtarılmıştı. Keçiören Karakaya Mahallesi’nde yaşanan bu olay yaşanabilecek diğer tehlikeleri de akıllara getirdi. 

bademlik-mahallesi,-haci-kadin-deresi,-bariyer,-ogretmen-kezban-parki,-bademlik-yolu-caddesi,tehlike,,,,,,,.jpg

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.