Keçiören Kulesine tadilen onay

Keçiören Kulesine tadilen onay

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi’nin çevresindeki parkın büyütülmesi ve AVM’nin kaldırılması kararlaştırıldı.

Meclis Başkanvekili Ali ihsan Ölmez yönetiminde düzenlenen toplantıda; geçtiğimiz günlerde yine Meclis kararıyla alınan, “…Trafik akışını rahatlatmak, vatandaşları otopark alışkanlığına sevk etmek için otoparklarda ücret tarifesinin 1 saate kadar ücretsiz, 1 saatten 24 saate kadar da 1 TL olması”nın kararlaştırıldığı hatırlatılarak, ANFA ve BELTAŞ’tan, Büyükşehir tarafından alınacak ücretlerin yeniden belirlenmesi gerektiği kaydedildi. 

Üyelerin oy birliğiyle karara bağlanan rapora göre, söz konusu iki ayrı şirket tarafından işletilen 23 ayrı otoparkta; 1 saate kadar ücretsiz, 1 saatten 24 saate kadar ise günlük araç başı KDV dahil 25 Kuruş ücret alınması uygun görüldü. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın, kendisini ziyaret eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a, “Halk ne istiyorsa o yapılsın” önerisinin ardından referandum düzenlenen ve bölge halkının yüzde 78’inin “yıkılmasın” dediği Cumhuriyet Kulesi’ne “tadilen onay” verildi. Buna göre: Kule’deki AVM Kaldırılacak, çevresindeki park büyütülecek, yapı yüksekliği kule hariç 8 kat olacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.