Keçiören’de sahne kardeş Boşnakların

Keçiören’de sahne kardeş Boşnakların

Keçiören Belediyesi tarafından Türkiye’nin gönül coğrafyasında yer alan 23 ülkenin konuk edildiği 9. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde sahne Bosna Hersek’indi.

Kalaba Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen program öncesinde, Bosna-Hersek ve Çorum Kültür Evlerinin açılışı yapıldı. “Sınırları aşan kardeşliğin” güzel bir örneğinin sunulduğu ve Kur’an Tilaveti ile başlayan geceye Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak,  AK Parti Çorum Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Keçiören’in kardeş belediyesi Gorajde’nin Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Şükrü Özek, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Şule Küçükateş, Keçiören TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın, Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, STK temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Keçiörenli katıldı.

GORAJDE BOSNA’NIN ÇANAKKALE’SİDİR

Başkan Mustafa Ak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutlayarak başladığı konuşmasında, “Konuğumuz Çin Seddi’nden Adriyatik Denizi’ne kadar uzanan geniş gönül coğrafyamızın en batısında yer alan Bosna Hersek. Kardeş belediyemiz Gorajde, Drina Nehri’nin kenarında bir inci tanesidir. Fatih Sultan Mehmed’in Drina Nehri’ni geçtiği yerdir. Gorajde, Doğu Bosna’da Sırp Kantonu içinde yer alıyor. 1992 yılındaki savaşta 4 yıl direndi ve teslim olmadı. Gorajde, tıpkı bizim Çanakkalemiz gibi önemli bir kahramanlık destanı yazdı, Gazi bir şehirdir.” dedi. 

Gorajde’de hizmete açılan Fatih Sultan Mehmet İslam Kültür Merkezi‘nin Keçiören Belediyesi ile Şahinbey Belediyesi’nin iş birliğiyle inşa edildiğini belirten Başkan Ak, “Bosna Hersek ile 600 yıl aynı kültürü yaşadık. Belki sınırlarımızın ötesinde bulunuyor, ama gönülden gönüle giden yolda herhangi bir engel yoktur. Bugün aynı zamanda Çorum kültür evini açarak, Çorum kültürünü de Keçiörenli’lere tanıtıyoruz, Keçiörenli’lere misafirperverliklerinden ötürü de çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ULUSLARARASI RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DÜNYA MARKASI

Bosna denince zalimin zulmüne uğramış bir ülkenin yanı sıra diriliş ve vefanın da akla geldiğini söyleyen Murat Alparslan ise “Cumhurbaşkanımız Erdoğan sayesinde Bosna emin ellerde… Bugün de Bosnalı kardeşlerimizle beraberiz, Uluslararası Ramazan Etkinliklerini dünyada bir marka haline dönüştüren Başkan Ak’a müteşekkiriz.” İfadelerini kullandı.

Bosna’nın uzun süre kuşatma altında kalarak, Bosnalı’ların evinden barkından edildiğine dikkat çeken Salim Uslu da, “Kosova, Irak, Suriye şimdi de Filistin’de savaş devam ediyor. Ümmetin umudu olan Türkiye’nin sorumlulukları da artıyor. Bu sorumluluk bilinciyle bir olacağız, birlik olacağız, iri olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız.” dedi. Uslu, kardeşlerle kucaklaşmaya vesile olan Başkan Ak’a da teşekkürlerini sundu.

Keçiörenli’ler ile birlikte olmaktan mutluluk ve şeref duyduğunu ifade eden Kardeş Gorajde Belediye Başkanı  Ramoviç, “Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç, ‘Bosna’ya sahip çık’ diyerek Bosna’yı Recep Tayyip Erdoğan’a emanet etti. Allah büyük Türkiye Cumhuriyetini hep korusun.” dedi.

Daha sonra Bosna Hersek’ten gelen koro ilahiler ile başladığı konserinde, Türkçe olarak seslendirdiği Mustafa Ceceli’nin “Gül Rengi”, Şebnem Ferah’ın “Sil Baştan” şarkılarına yer vererek izleyicilere güzel bir sürpriz yaptı. Bosna – Hersek kültürünü yansıtan folklor gösterisinin ardından gece protokolün Bosna bayraklarını sallayarak çektirdiği toplu fotoğraf ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.