Keçiören'e seyir terası

Keçiören'e seyir terası

Keçiören Belediyesi tarafından şelale üzerine inşa edilen cam seyir terası, şehrin görsel zenginliğine yeni bir soluk getirdi.

Kalaba Mahallesinde Şelale üzerine Hünkar Sokak çevre düzenlemesi kapsamında yapılan 7 metre çıkmalı cam seyir terası 5,5 X 7,55 metre ebatlarında tasarlandı. 15,40 metre yüksekliğindeki cam teras 160 kişi kapasiteli... 3 cm lamine temperli cam zemin ve 16 mm kalınlığında temperli cam korkulukların yer aldığı teras; özel aydınlatması ile Keçiören'in gece görüntüsüne de rengarenk bir katkı sunuyor.

 3 ana 7 ara renkle ışıklandırılan cam teras 20 ton ağırlığa dayanacak şekilde inşa edildi. Keçiören'in doğaya dönüş projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi, Estergon Türk Kültür Merkezi, Kalaba Kent Meydanını izlemek isteyenlere seyir keyfi yaşatan cam terasla ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Şehri insanıyla imar eden bir anlayışın uygulayıcısı olarak Keçiören'i görsel açıdan da zenginleştirerek turizm potansiyelini artırmayı hedefliyoruz. Doğaya dönüş projemiz Gümüşdere Ihlamur Vadisini de tepeden gören cam terasımızda vatandaşlarımız Keçiören'i kuşbakışı izleyebilecekler. Şelalenin hemen üzerindeki konumu terasımıza ayrı bir özellik katarken, bu görsel dokunuşlar şehre  estetik bir kimlik de kazandırıyor." ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.