Keçiörenli aday adayı Zafer Çoktan'dan üretim vaadi

Keçiörenli aday adayı Zafer Çoktan'dan üretim vaadi

Gazetemize konuşan AK Parti Keçiören Belediye Başkan Aday Adayı Zafer Çoktan, belediye başkanı olması halinde Keçiörenlilere, üreten bir ilçe vaat etti. Peki, Zafer Çoktan kimdir? Projeleri neler? Hepsi haberimizde...

Gazetemize konuşan AK Parti Keçiören Belediye Başkan Aday Adayı Zafer Çoktan, belediye başkanı olması halinde Keçiörenlilere, üreten bir ilçe vaat etti.

Peki, Zafer Çoktan kimdir? Projeleri neler? Hepsi haberimizde...

AK Parti Keçiören Belediye Başkan Aday Adayı Av. Zafer Çoktan, gazetemize çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Siyasete Refah'da başladı...

Keçiören’de doğup büyüdüğünü, siyasetle de ilk Keçiören’de tanıştığını anlatan Çoktan, sırasıyla Refah Partisi gençlik kolları, Fazilet Partisi yönetim kurulu üyeliği, AK Parti’den meclis üyeliği ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğünü anlattı.

Keçiören’e yabancı biri olmadığını belirten Çoktan, “Keçiören’de küçük bir gecekonduda büyümüş, buradaki badem ağaçlarından badem yemiş, Sanatoryum Hastanesi’ndeki serumlardan sapan yapmış bir Keçiörenliyim” dedi. 

0ce31450-52e3-4150-857f-2b231805cdc3.jpgZafer Çoktan'ı kim destekliyor?

Keçiören’e en iyi bir şekilde hizmet etmeye kadrosu ile talip olduklarını anlatan Av. Zafer Çoktan aday adaylığına ilişkin, “Yeni bir kapı, yeni bir sayfa açmak gerekiyor önümüzde de yerel seçimler var. Hem teşkilatta hem de sokakta naçizane bir karşılığımızın oluştuğunu hissettik ve göreve talip olduk. Bundan sonra ki karar tabi ki de parti büyüklerimizin” diye konuştu.

“DAHA İYİ HİZMET İÇİN TALİBİM”

Türkiye’nin en kalabalık ikinci ilçesi konumundaki Keçiören’in yıldızını görev verildiği taktirde daha yükseklere çıkartabileceğini anlatan Çoktan, “Keçiören’in Türkiye’ye mal olmuş bir ismi var. Şimdiye kadar emeği olan belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun. Biz daha iyisini yapabileceğimizi, lokal sorunlara daha çok eğilebileceğimizi, vatandaşlarla iç içe olup sorunları çözme noktasında daha iyi hizmet edeceğimizi düşünüyoruz. Bu yüzden yeni süreçte hayatımızın geçtiği ilçede göreve talip olduk” şeklinde konuştu.   

VATANDAŞIN ŞİKAYET ETMESİ BEKLENMEYECEK

Zafer Çoktan, belediye başkanı olduğu takdirde ilçe genelindeki eksiklikleri, yarım kalan işleri vatandaşın şikayetine gerek kalmadan zamanında gidermeye çalışacaklarını belirterek, “Bir belediyenin asfalt atmak, kaldırım yapmak, çöp toplamak vs. gibi asli görevleri vardır. Elbette her belediyenin bu konuda oturmuş bir sistemi mevcut. İlk önce bu hizmetlerin hem daha az maliyetle vatandaşa sunulması hem de vatandaşın günlük yaşamında bu hizmetler yapılırken olumsuz etkilenmemesi noktasında çalışmalarımız olacak. Örneğin bir yola asfalt atılacaksa ya da bir kaldırım çalışması yapılacaksa orayı kazıp 2 ay boyunca o çalışmayı devam ettirmek asla istemiyoruz. Gerekli çalışmayı vatandaşın günlük yaşamına etki etmeyecek hızda yapmayı planlıyoruz. Türkiye’de parti ya da belediye başkanı ayırt etmeksizin genel bir sorun var. Bir yerleşim yerinde bir sorun varsa bu klasik hizmetlerle alakalı, onu vatandaş belediyeye bildirmediği sürece o sorun kolay kolay kendiliğinden giderilmiyor. Evet belediyeler plan yapıyor ama ne o plana çok uyuluyor ne de o plan dışında birtakım ihtiyaçlar hasıl olduğunda oranın tespiti ve düzeltilmesi noktasında organize bir çalışma maalesef olamıyor. En çok hayal ettiğim şey vatandaşın şikayetine, talebine mahal vermeden belediyenin organlarının bu sorunu tespit edip anında çözüm üretebilmesi. İnsanların sorunlarını belediyelere iletebildiği ilk İstanbul’da ‘AK Masa’ları kurduk biz bunun bir tık daha üstünü yapmalıyız bu ‘AK Masa’lara ihtiyaç olmadan vatandaşın sorunları çözülmeli” ifadelerini kullandı. 

Keçiören yenilenebilir enerji merkezi olacak...

Keçiören’i bir üretim merkezi haline getirmek için de projelerinin olduğunu kaydeden Zafer Çoktan özetle şunları söyledi:

“En büyük çalışmalarımdan birisi yenilenebilir enerji. Uygun fiyata enerji üretimi ile alakalı şehrin potansiyelini kullanmamız lazım. Çok basit bir şey söyleyeyim Keçiören’de akan dereden kısmen de olsa bir enerji üretebilmemiz lazım. Allah nasip ederse bunu gerçekleştirmeyi istiyoruz” 

TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN ŞEHİR OLMAK GEREKİYOR

“Tüketen değil üretebilen bir şehir olmamız lazım. Pursaklar yanı başımızda orada küçük bir sanayi sitesi var, Keçiören’in bir tane dahi sanayi sitesi yok. Mutlaka istihdamı da ayağına getirecek, kendi üretimini kendi yapan, kendi istihdamını kendi sağlayan konumunda bir ilçe olmalıyız. İnsanların Keçiören’de oturup Keçiören’de çalışması için projeler geliştireceğiz. Bu şehir içi trafiğine de olumlu katkı sağlayacaktır”

Keçiören'de otel var mı? Keçiören'de üniversite var mı?

“Keçiören’de bir tane otel yok, üniversite yok. Sadece Bağlum’da bir tane Yüksek İhtisas Üniversitesi var. Mutlaka ‘Keçiören Üniversitesi’ adında bir eğitim kurumunun ilçemizde hayat bulması gerekmektedir. Keçiören’i eğitim merkezi haline getirmemiz lazım. Türkiye’nin marka değerindeki ilçesine bunların kurulması şart”

KEÇİÖREN’DE İÇ ULAŞIM SORUNU VAR

“Keçiören’in içindeki ulaşım sıkıntısını da çözmemiz gerekiyor. Örneğin Çaldıran’da oturan biri Sancaktepe’ye gitmek istese önce Ulus’a oradan istediği yere gidebiliyor. Bu açıdan ilçe içinde insanların toplu taşıma ile istedikleri yere rahat ve kolay ulaşabilmesini sağlamamız lazım”

kecioren-meydan-3.jpg

FAKİR SAYISINI AZALTMAKLA ÖVÜNMELİYİZ 

“Bizler yardım ettiğimiz fakir sayısıyla değil o fakir sayısını azaltmakla övünmeliyiz. Çok yardım etmek büyük bir başarı değil ki yardım edecek insan sayısını azaltmak şart. Gönül belediyeciliği budur. Biz de hem hizmet hem de gönül belediyeciliği anlayışla göreve talibiz” 

HER KESİMİN GÖNLÜNE DOKUNMAK GEREKİYOR

“Gönül belediyeciliği dediğimiz sadece ihtiyaç sahibine dokunmak değildir. İhtiyacı olmayan insanın da başka bir yönden ihtiyacı vardır. Toplumun her kesimine dokunmak lazım. Etnik kökeni farklı olan insanlarımız var, onların da o hassasiyetine bir şekilde dokunmak gerekiyor. Gönül belediyeciliği toplumun her kesimindeki en büyüğünden en küçüğünün gönlüne girebilmektir. ‘Bak gönül belediyeciliği yapıyorlar’ değil de gerçekten o insanların gönlüne dokunmak gerekiyor.” 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.