Kent doğayla buluşuyor

Kent doğayla buluşuyor

Ankara’nın akciğerleri olarak adlandırılan Üreğil Kent Ormanı Projesi’nin yapımı tüm hızıyla sürüyor. 

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yapımı yüzde elli seviyelerine ulaşan Üreğil Kent Ormanı Projesi’nin 250 bin metrekarelik 1. etabını gezerek incelemelerde bulundu. Kent Ormanı’nın Ankara’nın alternatiflerinden biri olacağını vurgulayan Akgül, projenin yalnızca Mamak’a değil Ankara’ya değer katacağını kaydetti. Proje tamamlandığında Ankara’nın en kapsamlı şehir ormanlarından biri olacağını belirten Akgül, “Kent ormanı, ziyaretçilere doğayla iç içe huzur dolu bir ortamda piknik, spor, dinlenme ve birçok aktiviteyi bir arada yapma imkanı sunacak” dedi.

Doğaya özlem sona erecek

Ankaralıların nefes alıp dinlenebilecekleri alan olacak Üreğil Kent Ormanı, yemyeşil doğasıyla ilçenin gözbebeği olacak. 2.5 milyon metrekarelik devasa bir alanı kapsayan projenin ekolojik tarım alanının yapımı tüm hızıyla sürerken, piknik alanları ve meydan zemin kaplama çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında kaba inşaatlarının yapımı tamamlanan binaların ince işleri devam ederken, doğal göletin yalıtım çalışmalarına da  başlandı. Gölet kenarındaki taş duvarların yapımının tamamlanmak üzere olduğu ormanda çocuk oyun alanlarının montaj çalışması devam ediyor. Yürüyüş yolları ve araç yollarının yapımının devam ettiği dev orman, yeşile, toprağa ve doğaya olan özlemi de sona erdirecek.

Yeşilin tüm renklerini barındıracak

Proje kapsamında su sporları ve gösterilerinin yapılacağı 31 bin 5 yüz metrekarelik iki gölet yer alacak. Çocuklar için ekoloji okulu, vatandaşların piknik yapıp, kafelerde oturabileceği alanların da planlandığı projede idari binalar, kır kahveleri, kafeler ve çeşmeler doğal dokuya uygun bir şekilde tasarlanacak. Ekoloji okulunun yer alacağı dev kent ormanında çocuklar,  80 metrekarelik alanda tarımsal ürünler yetiştirebilecek. Ayrıca 241 meyve ağacı, 1148 endemik bitki, 1049 yapraklı ağaç, 3412 çalı grubu, 1211 ibreli ağaç ve 21 bin 732 yer örtücü bitki dikilecek.

HABER MERKEZİ-
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.