Kırtasiye masrafları bel büküyor

Kırtasiye masrafları bel büküyor

Okul harcamaları velileri endişelendiriyor

Okullarına kavuşmanın heyecanı içinde olan öğrencilerin velileri de okul harcamalarından endişeli. Geçen seneye oranlara kırtasiye ürünlerinde yüzde 15, okul kıyafetlerindeyse 60’a varan zamlar anne ve babaların adeta belini büküyor. Konu hakkında Millî Gazete’ye konuşan İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe, “Ürünlerimizin çoğu ithal, döviz kurunda da bir artış olunca aynı şekilde fiyatlar da artıyor. Öte yandan enflasyon ve diğer zamlar da otomatik olarak velilere yansıyor” dedi.

Yaz tatilinin bitmesiyle öğrencilerin ve velilerin okul telaşı da başladı. Öğrenciler 2019-2020 eğitim-öğretim yıl için heyecanlanırken, veliler de okul harcamalarını düşünüyor. Kırtasiye ürünlerinin geçen seneye oranlarla yüzde 15, okul kıyafetlerinin de yüzde 60’a kadar zamlanması, aileleri harcamalardan dolayı endişelendiriyor. Okul masraflarının yanında çocuklarının sağlıklarını da düşünen anne ve babalar, uygun fiyata kaliteli ürün bulmak için büyük çaba veriyor. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe, döviz fiyatlarındaki artışların kırtasiye ürünlerine de yansıdığını belirterek, velilere yerli üretim ürünleri tavsiye etti.

“ENFLASYON VE DİĞER ZAMLAR DİREKT VELİLERE YANSIYOR”
İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe, kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışlarının ekonomik sorunlardan kaynaklandığını belirterek, “Bu sene kırtasiye ürünlerinde ortalama yüzde 15’lik bir zam var. Ürünlerimizin çoğu ithal, döviz kurunda da bir artış olunca aynı şekilde fiyatlar da artıyor. Geçen yıl zam oranı daha fazlaydı belki ama enflasyon ve diğer zamlar da maalesef direkt velilere yansıyor. Bunun için veliler okul alışverişlerini yaparken iyi araştırma yapmalı” ifadelerini kullandı.

“YERLİ ÜRÜNLERİN KULLANILMASINI TAVSİYE EDİYORUZ”
Velilerin bilinçsiz alışveriş yapabildiklerine değinen Yavuz Tekçe, “Velilerimiz bazen fiyattan kısmak için kendilerine verilen listelerden farklı ürünleri alıyorlar. Sonra da aldıkları ürünlerden pişman olup tekrardan alışveriş yapmak zorunda kalıyorlar. Buradan velileri uyarıyorum; zincir marketlerin getirdiği ucuz ve kalitesiz ürünlerin tercih edilmemesi gerek. Öğretmenler velilerin kılavuzu ve onların istediği ürünler hem sağlıklı hem ekonomik. Biz son birkaç yıldır yerli ürünlerin kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Çanta sektörü ve kırtasiye ürünlerinde son yıllarda ciddi çıkış yapmış firmalarımız var” diyerek, yerli ürün kullanımını tavsiye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.