Kızılay Metrosunda Filistinli çocukların fotoğrafları sergileniyor

Kızılay Metrosunda Filistinli çocukların fotoğrafları sergileniyor

İbrahim Enes Duruay, fotoğraf çekimi için gittikleri Filistin’de yaşadığı duygu dolu anları anlatarak, “Göğsümde ay yıldızı görenler, ‘Türkiye’yi çok seviyoruz’ diye bağırmaya başladı. Ecdadımız iyi izler bırakmış’’ dedi. 

Kızılay metro istasyonunda ‘Dünyanın Öteki Çocukları’ fotoğraf sergisinde sanatçı İbrahim Enes Duruay duygularını gazetemizle paylaştı.

1-(18).jpeg


Sanatçı Duruay, Filistin’de fotoğraf çekimi esnasında yaşadığı duygusal anlardan çok etkilendiğini belirterek, “Göğsümüzde ay yıldızı gören çocuklar üzerimize sevinçle koştu. Şükürler olsun atalarımız güzel izler bırakmış.” İfadelerini kullandı.


Metro sergi alanında görücüye çıkan 40 fotoğraf Afrika, Bosna, Filistin gibi ülkelerde yaşayan çocukları anlatıyor.

1-(9).jpeg


Kızılay metrodaki sergi ne zamana kadar açık?


Sergi 22 Ekim Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek. 

“ÜLKEMLE GURUR DUYDUM”


Filistin’de çektiği fotoğrafın hikâyesi olduğundan bahseden Duruay şunları sö yledi:


“Filistin’e gittiğimde orada camiden çıktıktan sonra tellerin ardında kalan çocukları gördüm. O çocuklar Türkiye’nin kurduğu aş evinden yemek alan çocuklar. Bizim göğsümüzde Türk Bayrağı’nı gördüklerinde bir anda koşmaya başladılar. Tellerinden arından, “Türkiye’yi çok seviyoruz” diye bağırmaya başladılar. Ve hepsinin elinde Türk Bayrağı vardı. Şükürler olsun ki ecdadımız orada çok iyi izler bırakmış bugün de ülkemiz bunun aynısını yapıyor. Kendi adıma orada milletimden çok gurur duydum. “

1-(5)-004.jpeg

“GÖZLERİNDE ACI VE UMUT VARDI”

Dünyanın belirli coğrafyalarında çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çeken bir fotoğraf sergisi yaptıklarını belirten Duruay şu bilgileri verdi:


“Niyetimiz bizim coğrafyamız gibi olmayan şartları daha kötü olan Avrupa ve Amerika’da yaşamayan çocukları anlatmak istedik. Sergimizi duyururken öteki çocuklar sizleri bekliyor dedik. Kim bu çocuklar? Beslenme, sağlık, eğitim konusunda ve daha ötesi yaşama sıkıntısı olan çocuklar. Biz bu çocukları anlatmak için gittik bu fotoğrafları. Filistin’den Kudüs’ten Afrika’dan Bosna’dan Türkistan’dan zor şartlar yaşanan fotoğraflar var. O fotoğrafları çekerken çocukların gözlerinde hep bir umut vardı. Ama acı da beraberinde geliyordu.”

1-(11)-004.jpeg

“EN GENÇ DERNEĞİZ”

‘‘HEMPA Çocuk Derneği olarak Türkiye’nin en genç sivil toplum kuruluşuyuz. HEMPA’nın Kelime anlamı aynı yoldan yürüyen demek. Biz de aynı yolda yürüyen bir grup genç olarak bu derneği kurduk. Özel statülü bir derneğiz yalnızca 13-18 yaş arası çocuklar üye olabilir. Aynı zamanda Avrupa Birliği’ne de entegremiz var. En genç dernek olma özelliğimiz Avrupa için de geçerli. HEMPA’nın harflerinin de bir anlamı var. Hoşgörü, eşitlik, merhamet, paylaşmak ve adalet kelimelerinin baş harfinden oluşuyor.’’

1-(15)-001.jpeg


Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.