Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’nda Atatürk büstü

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’nda Atatürk büstü

Kızılcahamam Belediyesi tarafından Atatürk’ün Soğuksu Milli Parkı’nda konakladığı yere yeniden düzenleme yapılarak, Atatürk büstü ve tanıtım panosu yerleştirildi.

Kızılcahamam Belediyesi tarafından 1934 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün soğuksu Milli Parkını ziyareti sırasında konakladığı yere ziyareti ile ilgili tanıtım panosu ve Atatürk Büstü yerleştirildi. Belediye Başkanı Muhittin Güney ise o tarihten günümüze Atatürk Çamı olarak belirtilen bölgeye hizmet vermenin memnuniyetini dile getirdi.   

‘CENNET YURT KÖŞESİ’

Tanıtım panosunda yer alan bilgiye göre, Atatürk 16 Temmuz 1934 yılında Ankara’dan İstanbul’a yolculuğu sırasında Soğuksu Milli Parkı’nda konaklıyor. Hatta Atatürk’ün orada içtiği suya ‘Bu su altın gibidir’ sözünden yola çıkarak oradaki suya Altınsu adı da verilmiş. Ayrıca konakladığı yere de bugün Atatürk Çamı olarak adlandırılıyor. Yine panoda yer alan bir başka bilgi ise Mustafa Kemal memnun olarak kaldığı bölgeden ayrılırken vatandaşlara ‘Bu cennet yurt köşesinde mutlusunuz’ diyerek ayrılıyor. 

BURAYA HİZMETTEN MEMNUNUZ

Belediye Başkanı Muhittin Güney’in talimatıyla tekrardan düzenleme yapılan tarihi bölgeye Atatürk Büstü ve ziyaretçilerin bilgilenmeleri için tanıtım panosu yerleştirildi. Başkan Güney ise Atatürk’ün ilçelerini ziyaretinin anısını yaşattıkları bu bölgeye yakışır şekilde hizmet etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca Güney, bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.