Kızlarpınarı Caddesine sarı şeritli yol talebi

Kızlarpınarı Caddesine sarı şeritli yol talebi

Keçiören Kızlarpınarı Caddesi kaldırımlarında sarı şeritli yol bulunmaması, görme engelli vatandaşları mağdur ediyor. Bölge sakinleri, caddenin hayli işlek olduğuna dikkat çekerek, ''Kaldırıma sarı şerit şart'' dedi.

59099dc8-de97-468b-b106-1a5674b681e4.jpgKeçiören Kızlarpınarı Caddesi kaldırımlarında sarı şeritli yol bulunmaması görme engelli vatandaşları mağdur ediyor.

Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan cadde esnafları, ‘‘Biz elimizden geldiğince onlara yardım ediyoruz fakat onlar kimsenin yardımı olmadan bir yerden bir yere gidebilmeliler’’ ifadelerini kullandı.

Keçiören’de yer alan Başkent’in en işlek caddelerinden Kızlarpınarı Caddesi’nde görme engelliler için yapılan izli yolun olmaması görme engelli vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Semt esnafı gün içerisinde birçok görme engelli vatandaşın zor anlar yaşadığını belirterek bir an önce ilgililerden caddeye sarı şeritli yol yapılmasını talep ediyor.

GÖRME ENGELLİLER ZOR ANLAR YAŞIYOR

Konuya ilişkin gazetemize açıklamada bulunan semt esnafı, “Gün içerisinde şahit oluyoruz, birçok engelli vatandaşımız mağdur oluyor. Kaldırımlar üzerinde bulunan ağaç, tabela ve esnafın koyduğu malzemeler de görme engellilere zor anlar yaşatıyor.”

YARDIMA MUHTAÇ OLMAMALILAR

Esnaflar şöyle devam etti:

“Bu işe kim bakıyorsa, Ankara Büyükşehir Belediyesi ya da Keçiören Belediyesinden talebimiz engelli kardeşlerimizi de düşünerek buraya sarı şeritli yol yapılmasıdır. Biz elimizden geldiğince onlara yardım ediyoruz fakat onlar kimsenin yardımı olmadan bir yerden bir yere gidebilmeliler. Yol yapıldığında en azından kaldırım üzerindeki park halindeki araç, tabela ve ağaçlara çarpmadan hareket edebilirler. Otobüs duraklarına gelip giderken zorluk çekmezler” dedi.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.