Kombi ve petekleri temizlemek %40 tasarruf sağlıyor

Kombi ve petekleri temizlemek %40 tasarruf sağlıyor

Kombi temizliği nasıl yapılır? Kombi temizliği tasarruf sağlar mı? Doğalgaz faturasını nasıl düşürürüm? Peteklerin suyu nasıl boşaltılır? Doğalgazda tasarruf yöntemleri ve kombi temizliğine dair tüm merak ettiklerinizi ustasından sizler için öğrendik.

thumbnail_photo-2019-01-17-19-14-36.jpgDoğalgazda tasarruf yöntemleri ve kombi temizliğine dair tüm merak ettiklerinizi ustasından sizler için öğrendik.

Kış aylarında doğalgazlı evlerde petek içlerinde biriken kir ve paslar, evin yeterince ısınmamasına ve faturaların bir hayli kabarık gelmesine neden oluyor.

Kombiciler, kombi ve petek temizliği ile evlerin daha iyi ısınmasını sağlarken faturalardan ise yüzde 25 ila 40 arasında tasarruf edilebileceğini belirtiyor. 

Kış aylarında doğalgazlı evlerde petek içlerinde biriken kir ve paslar, evin yeterince ısınmamasına ve faturaların bir hayli kabarık gelmesine neden oluyor.

Kabarık gelen faturaları düşürmek ve evin yeterince ısınmasını sağlamak ise düşük bir maliyete mümkün.

Özellikle kış aylarında kombi ve petek bakımının önemli olduğunu belirten Kombi ustası Eren Aydın düşük faturalara evinin daha iyi ısınması için kombi ve petek bakımının ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

thumbnail_photo-2019-01-17-19-14-36-(3).jpgDoğalgaz faturasını nasıl düşürürüm?

İçerisinde kir ve pas biriktiren petek ve kombi tesisatının ısıtma görevlerini yerine getirmediğine dikkat çeken Aydın, “Kombi petek bakımınızı yaptırmamanız ev veya iş yerinizin yeterince ısınamayıp doğalgaz faturalarının kabarık gelmesine neden oluyor. Düzenli olarak yaptıracağınız petek ve kombi temizliği sayesinde doğalgaz faturalarınızı minimuma indirebilir aynı zamanda iyi bir şekilde ısınırsınız” diye konuştu. 

Kombi temizliği tasarruf sağlar mı? 

Kombi ve petek bakımına ayıracağınız düşük bir bütçe ile kabarık fatura ve ısınanama sorununu çözebileceğinizi belirten Aydın, petek ve kombi temizleme işlemiyle ilgili de şu bilgileri verdi:

“Kombinin ve peteklerin içinde kapalı devrede dolaşan suda zaman içerisinde zamanla kir, pas, çamur ve tortu gibi peteklerin ısıtmasını engelleyen maddeler meydana gelmektedir. Bunları temizlemek tesisatın içindeki suyun daha kolay dolaşmasını sağlamakta, ısıtma maliyetini düşürmekte ve peteklerin ömrünü uzatmaktadır.

Kombi temizliği nasıl yapılır? Peteklerin suyu nasıl boşaltılır?

Bu istenmeyen maddeleri özel bir cihazın oluşturduğu basınçlı su yardımıyla temizliyoruz.

Her petek ayrı ayrı temizleniyor. Temizleme sırasında petekleri sökmüyoruz sabit yerlerinde kalıyor. Kombinin oradaki devir daim borularına cihazın hortumlarını bağlayarak bir temizleme işlemi gerçekleştiriyoruz.

Peteklerden çıkan kir, pas ve çamur gibi maddeleri tahliye ediyoruz. İnsanlar peteklerden çıkan pisliği görünce inanamıyor. Yaklaşık 2 saat sürüyor temizleme işlemi.

Petek ve kombi temizliği yüzde 25 ila yüzde 40 arasında ısı ve fatura tasarrufu sağlıyor.”

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.