Köpek kovucu olarak da bilinen Köpek savar nedir?

Köpek kovucu olarak da bilinen Köpek savar nedir?

Vatandaşlar son zamanlarda sıkça yaşanan köpek saldırılarına karşı çözümü, köpek savar cihazında buldu. Peki, köpek saldırırsa ne yapmalı? Köpek savar nedir? Ne işe yarar? Nasıl çalışır? Köpek savar fiyatları? Köpek kovucu işe yarıyor mu? Nerede satılır?

60871626_1.jpgKöpek savar nedir? Ne işe yarar?

Vatandaşlar son zamanlarda sıkça yaşanan köpek saldırılarına karşı çözümü, köpek savar cihazında buldu.

Çıkardığı ultrasonik bir sesle saldırgan hayvanın uzaklaşmasını sağlayan cihaz, adeta bir kurtarıcı görevi görüyor.

Köpek savar nerede satılır? Köpek savar fiyatları...

Talep çok olmasına rağmen her yerde bulunmayan köpek savarı muhabirimiz Kızılay Zeytindalı Pasajı’nda buldu.

Pasaj esnafından aldığımız bilgilere göre köpek savarlar 50 liradan satılıyor.

Cihaza en çok talep ise sayaç okuyan görevliler, kargo şirketi çalışanları ve kadın vatandaşlardan geliyor. Cihaz çıkardığı ultrasonik ses dalgaları ile saldırgan hayvanın sesten rahatsız olarak uzaklaşmasını sağlıyor.

Büyük şehirlerde tercih ediliyor

Fiyatı 50 liradan başlayan köpek savarlar köpek fobisi olan, köpeğini eğitmek isteyen ya da doğayla baş başa kalmayı tercih edip de istenmeyen hayvanlardan sıkça kendini kurtarmak zorunda kalmış kişiler için üretilmiş ultrasonik özelliklere sahip bir cihaz olarak biliniyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar olası köpek saldırılarına karşı yanlarında tedbir amaçlı bulunduruyor.

indir-003.jpgKöpek kovucu olarak da bilinen                         Köpek savar nasıl çalışır?

Köpek kovucu cihazının piyasada farklı markalarını bulmak mümkün olsa da birkaç özellik dışında birbirlerinden çok farklılık göstermiyor. Cihazların çalışma prensipleri aynı şekilde işliyor. Cihazlar, 27000 hertzlik bir frekansı yüksek desibel değerlerinde üreterek, saldırgan hayvanın olduğu yerde donup kalmasını ya da sesten rahatsız olarak kaçmasını sağlıyor. Cep telefonu kadar küçük olan cihaz 9 voltluk bir pille çalışıyor.

Posta, kargo çalışanları kullanıyor

Üretici firmalar tarafından cihazın hayvan sağlığına bir zararı olmadığı belirtiliyor. Cihazı en çok tercih edenler ise elektrik ve su sayaçlarını okuyan görevliler, posta ve kargo şirketlerinde çalışanlar ile çocukları için alan veliler oluyor.

Hayvanın psikolojisini mi bozuyor? Satışı yasak mı?

Satıcılardan aldığımız bilgilere göre cihazı kadın vatandaşlar erkek vatandaşlara göre daha çok tercih ediyor. Hayvan severler ise yaydığı ses dalgaları yüzünden kedi ve köpeklerin psikolojilerinin bozulduğu gerekçesiyle bu cihazların satışının yasaklanmasını isterken, üretici ve ithalatçı firmalar tersini savunuyor.

Ultrasonik ses nedir?

Saniyedeki titreşim sayısı 20 binden fazla olan ses kaynaklarının ürettiği sese ultrasonik (ses üstü) ses denir.

Ultrasonik ses insan kulağı tarafından duyulamıyor. Ultrasonik ses, günlük hayatta ve teknolojide kullanılıyor.

Ultrasonik sesler, bazı hayvanlar tarafından (kedi, köpek, yunus) duyulabiliyor. Bu hayvanların eğitiminde ultrasonik ses çıkartan düdükler kullanılıyor. Ultrasonik ses, titreşim sayısı fazla olduğu için duyulabilen sese göre 100 bin kat daha fazla enerjiye sahip.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.