Küçük çiftçiye ücretsiz proje

Küçük çiftçiye ücretsiz proje

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile TZOB arasında kalkınma projelerinin ücretsiz olması için iş birliği protokolü imzalandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği(TZOB) arasında kalkınma projelerinin ücretsiz olması konusunda TZOB Genel Merkezi’nde Bakan Eşref Fakıbaba’nında katılımlarıyla iş birliği protokolü imzalandı. Bakan Fakıbaba törende yaptığı konuşmada, “Amacımız, ülkemizdeki küçük ve orta ölçekli tarım ve hayvancılık işletmelerini Avrupa Birliği ve uluslararası standartlara ulaştırmaktır” dedi. 

PROJE ÜCRETSİZ OLACAK

Bakan Fakıbaba küçük çiftçilerin artık proje ücreti ödemeyeceğini belirterek, “Ziraat Odaları ile imzaladığımız bu protokolü çok önemsiyoruz. Bu protokoller sayesinde  Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı’na (IPARD)başvuruyapan küçük çiftçilerimiz ücret ödemeyecektir. Küçük çiftçilerimiz projeye hiçbir ücret ödemeyeceklerdir. Önceleri projesi kabul olmasa da ücret ödüyordu artık bu olmayacak” dedi.  

KALKINMA KIRSALDA BAŞLAR

Fakıbaba kalkınmanın öncelikle kırsalda başladığını aksi takdirde ülkede kalkınma sağlanmayacağına dikkat çekerken, “Kalkınma ve büyüme kırsalda başlar. Eğer kırsalda büyüme olmazsa bende eski bir belediye başkanı olarak şehirlerde zorluklar olduğunu görüyorum. İnsalar doğdukları yerlerde, köylerde mutlaka onların mutlu olmalarını sağlamamız lazım. Yaptıkları işlerde, hijyende, kırsaldaki  yaşam şeklinin mutlaka düzeltimesi gerektiğine inanıyorum.  Üretim kırsalda oluyor, kırsalda kalkınma olmadan ülkede kalkınma olmaz” diye konuştu. 

GENÇLER, KADINLAR KIRSALA DÖNÜYOR

Bakan Fakıbaba kırsaldaki yaşamın iyileştirilmesiyle dönüşlerin sağlandığını işaret ederek, “Kırsalda birçok kişinin hayatı değişti. Kadınlarımız iş kuruyor, gençlerimiz kırsala dönüyor istihdama katkı söylüyor. Bakanlık olarak kırsalda yaşam standartlarını iyileştirmek tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek kısacası yerinde üretmek ve yerinde işlemek amacıyla çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bu protoköl de kırsal kalkınmaya önemli bir katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.