Küçük kızlarının böbrek nakli olması için destek bekliyorlar

Küçük kızlarının böbrek nakli olması için destek bekliyorlar

Hatay'da, iki yıl önce evleri yandığı için tek odada yaşam mücadelesi veren Çalışkanoğlu ailesi, böbrek nakli olması gereken 8 yaşındaki kızlarının sağlığına kavuşması için yardım istedi.

Hatay'ın Altınözü ilçesinde Tepehan Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi Esra Çalışkanoğlu, 8 yaşındaki kızı Esmanur'un yaşıtlarına göre gelişim gösteremediğini, yürüme güçlüğü yaşadığını ve böbrek hastalığı dolayısıyla her gün diyalize girmek zorunda kaldığını belirtti.

Anne Çalışkanoğlu, kızının tedavisinin Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde sürdüğünü, ancak maddi yetersizlik dolayısıyla hastaneye gitmekte zorluk yaşadıklarını söyledi.

İki yıl önce elektrik kontağından çıkan yangın nedeniyle evsiz kaldıklarını ve yakınlarının kendilerine verdiği tek odada yaşamlarını sürdürdüklerini anlatan anne Çalışkanoğlu, hasta kızının sağlığına kavuşmasını istediğini dile getirdi.

"Kızımın arkadaşlarıyla beraber okula gitmesini istiyorum"
Kızının da diğer çocuklar gibi oyun oynamasını istediğini ifade eden anne Çalışkanoğlu, şöyle devam etti:

"Kızımın tüm ihtiyaçlarını, başta tuvalet, yemek, giyinme ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Okula gidemiyor. Hayırseverlerden ve doktorlardan kızım için yardım bekliyorum. Uygun donör bulunarak kızımın tedavi olmasını istiyorum. Kızımın okula gitmesini, arkadaşlarıyla beraber okula gitmesini ve rahat bir şekilde koşup yürümesini istiyorum."

"Tedavi masraflarını karşılamakta sıkıntı çekiyorum"
Baba Abdullah Çalışkanoğlu da asgari ücretle çalıştığını, kızının tedavi masraflarını karşılamakta sıkıntılar çektiğini belirterek, yardım beklediklerini söyledi.

bob-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.