Kültür Turizminde Ankara vurgusu

Kültür Turizminde Ankara vurgusu

Turizm alanında önemli bir yere sahip olan Travel Turkey İzmir Fuarı’na 50 Ankaralı turizmciyle katılan Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) standı yoğun ilgi görüyor. 

Turizm alanında önemli bir yere sahip olan Travel Turkey İzmir Fuarı’na 50 Ankaralı turizmciyle katılan Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) standı yoğun ilgi görüyor. 

Fuarda, kültür turizminde Ankara ve Anadolu’nun önemine değine ATİD ekibi, yurt dışı ve yurt içindeki tur operatörlerine birebir Ankara’yı anlatıyor. Fuarın ilk günüde ATİD standını, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ve Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade ziyaret ederek, bilgi aldı. 

YOĞUN İLGİ

Ülkenin önemli turizm fuarı olan Travel Turkey İzmir Fuarı’na güçlü bir ekiple katılan ATİD, Ankara’nın tanıtımı için büyük bir hazırlık gerçekleştirdi. Ankara’nın tarih, kültür, sağlık turizminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten ATİD Başkanı Akman, Ankara’nın bilinirliliğini artırmaya yönelik fuarlara önem verdiklerini söyledi. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda Başkent’in güzelliklerini, farklılıklarını ve değerlerini turizm paydaşlarından son tüketiciye kadar birebir anlatma fırsatı yakaladıklarını dile getiren Akman,  stantlarına yoğun ilgi olduğunu söyledi.  

Fuarda iç turizmin hareketlenmesi için kültür turizmine dikkat çektiklerini belirten Akman, kültür turizminde de Ankara ve Anadolu için farkındalık yaratmaya çaba gösterdiklerini ifade etti. Bu bağlamda kültür turları yapan yerli ve yabancı pek çok acenteyle B2B görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Akman, aynı zamanda online kanallarla da görüşmeler gerçekleştirilerek, pek çok otel ve acenteyle eğitimler yapılmasına karar verildiğini anlattı. Akman, ATİD olarak turizmde Ankara’nın hak ettiği yere gelmesi için yılmadan çalışacaklarını söyledi.
 
Ankara ve Anadolu’nun güzelliklerinin anlatıldığı ATİD standında, büyük ilgi gösteren katılımcılara, Ankara anlatıldı. Fuarın ilk günüde ATİD standını, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ve Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade ziyaret ederek, bilgi aldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.