Kur’an ve dualar eşliğinde başladı

Kur’an ve dualar eşliğinde başladı

Keçiören Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, terör devleti İsrail’in şehit ettiği Filistinliler ile tüm şehitler için okunan Kur’an tilavetiyle başladı.

Keçiören Belediyesi’nin on bir ayın sultanı Ramazan ayında “sınırları aşan kardeşlik” sloganıyla ev sahipliği yaptığı Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin 9’uncusu “İlahiler Senfonisi”  ile başladı. İsrail’in devlet terörünün kınandığı gece, Filistin’de şehit olanlar ve tüm şehitler için okunan Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başladı. 

SINIRLARI AŞAN KARDEŞLİK

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak’ın ev sahipliğinde Kalaba Kent Meydanında düzenlenen programa Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Dış İşleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız’ın yanı sıra birçok yabancı diplomatla ile bürokrat katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Mustafa Ak, Ramazanın ilk gününü Filistin, Kudüs ve şehitlerin aziz hatıralarına atfettiklerini belirten Başkan Mustafa Ak, “Bizi yeniden Ramazana erdiren Rabbime şükürler olsun. İnşallah Ramazanı ruhuna uygun şekilde yaşar, feyzinden faydalanırız. Ülkemize ve bütün İslam âlemine Ramazan’ın güzellikler getirmesini diliyorum. Uluslararası Ramazan Etkinliklerimizin 9.’sunu gerçekleştiriyoruz. ‘Sınırları aşan kardeşlik’ diyoruz, çünkü aynı Allah’a, aynı Peygambere, aynı dine inanan Müslüman kardeşlerimiz ile birlikte Keçiören’de Ramazan ayını idrak ediyoruz” dedi.

İSLAM DÜNYASINDA YAŞANAN BİRÇOK SORUN VAR

Ramazanın birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olduğunu da vurgulayan Ak, “Bu sene gönül coğrafyamız içerisinde yer alan 22 ülkeyi misafir edeceğiz. Etkinliklerimize katılan 15 hemşeri derneğimizle birlikte Anadolu’nun zenginliklerini de tanıtacağız“ diye konuştu. Filistin’de yaşanan olaylar nedeniyle Ramazan’ın buruk başladığına vurgu yapan Dış İşleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, “Kudüs için düzenlenecek İslam zirvesinden inşallah ortak bir karar çıkar, yaşanan bu zulüm bir an önce nihayetlenir. İslam dünyasında yaşanan birçok sorun var ve giderek de artıyor. Burada çözümde öncülük Türkiye’ye düşüyor. Umut ediyoruz ki bir an önce bu sorunlara ortak bir çözüm bulunur” ifadelerini kullanırken, Keçiören Belediyesinin Türk Belediyeciliğinin uluslararası kolu gibi hizmet verdiğine dikkat çekti.

MUSTAFA AK KEÇİÖREN’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Ramazan etkinlikleri sayesinde farklı kültürlere şahitlik edileceğini belirten Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da Keçiören’in çehresini değiştiren Başkan Ak’a özel olarak teşekkür etti. Ceylan, “Keçiörenli vatandaşlar çok şanslılar. 9 yıldan bu yana görev yürüten Belediye Başkan Mustafa Ak Keçiören’in çehresini değiştirdi. Bu yüzden kendisine teşekkür ediyorum. Ramazan’ı şerifin de hayırlara vesile olmasını, Filistin de şehit edilen kardeşlerimize de Allah’tan Rahmet diliyorum” dedi.

İLAHİLER SENFONİSİ AYAKTA ALKIŞLANDI

105 kişilik orkestra ile Şefliğini Emin Güven Yaşlıçam’ın üstlendiği Tenor Burak Kut, Bas Özgür Savaş Gençtürk, Soprano Tuğba Mankal’dan oluşan İlahiler Senfonisi ise Ramazan’ın manevi iklimini müzikle buluşturdu. Semazenlerin de zaman zaman eşlik ettiği program boyunca seslendirilen ilahiler, dinleyenleri hayran bırakırken, bazıları da cep telefonları ile o anları ölümsüzleştirdiler. Vatandaşların ayakta alkışladığı program sonunda Başkan Ak sanatçılara çiçek takdim ederken, gecede protokol tarafından Keçiören evinin de açılışı gerçekleştirildi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.