Kurban Bayramı öncesi bıçakçılarda yoğun mesai

Kurban Bayramı öncesi bıçakçılarda yoğun mesai

Kurban Bayramı öncesi Ulus Sobacılar Çarşısı’nda bıçakçılar yoğun mesai harcıyor. Başkentliler bıçaklarını biletmek için çarşıya akın ediyor. 

Ulus’ta Sobacılar Çarşısı’na akın eden Başkentliler kurban kesimi öncesi bıçaklarını biletirken bileme makinelerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Bıçak bilemenin yanı sıra çarşıda kap kacak satan esnaf da yoğunluk yaşıyor. Çarşı esnafı bayram bereketinden dolayı memnun olduğunu ifade etti. 

sobacilar-carsisi,-bicak-bileme,,.jpg

KESİM ÖNCESİ KONTROL ETTİRİN

Bıçak bileme fiyatları bıçağın ebadına göre değişiklik gösteriyor. Bileyiciler vatandaşları kurban kesimi öncesinde bıçağı kontrol etmeleri konusunda uyararak, “Kesim öncesi bıçaklarınızı muhakkak kontrol ettirin” diyor. Kesim sırasında herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için bıçağın ucunun açık olması gerektiğini kaydeden bıçakçılar, bıçağı usta bir bıçakçıya biletmeleri konusunda da vatandaşları uyarıyor.

sobacilar-carsisi,-bicak-bileme,,,.jpg

BAYRAM BEREKETİ

Çarşı esnafı bu yıl Kurban Bayramı’nda vatandaşın genellikle Ankara’da durağını belirterek yaşanan yoğunluktan memnun olduğunu ifade etti. Yalnızca bileme değil yeni bıçak leğen, ip satışının da iyi olduğu bilgisini verdi. 

sobacilar-carsisi,-bicak-bileme,,,,,.jpg

Emrah Özcan/GAZETEİLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.