Kurban Bayramı sonrası yakışmayan görüntü

Kurban Bayramı sonrası yakışmayan görüntü

Kurban Bayramı’nın geride kalmasına rağmen Pursaklar’da kurbanlık hayvanların sakatatlarının duyarsız kişilerce gelişigüzel bir şekilde hala atıldığı görüldü. Vatandaşların şikâyeti üzerine atıklar belediye tarafından temizlendi.

Kurban Bayramı’nı geride bırakmamıza rağmen dini vecibeleri yerine getirmek için kesilen hayvanların, atıklarının hala duyarsız kişilerce yer yer atıldığı görülüyor. Çevreye gelişigüzel bırakılan sakatatların neden olabileceği bulaşıcı hastalıklara, görüntü kirliliğine ve uyarılara aldırış etmeyen kişilerce yapılan bu duyarsızlık örneği büyük tepki topluyor.  

SON “ÇİRKİN” GÖRÜNTÜ PURSAKLAR’DAN

En son Pursaklar Saray’daki Turgut Reis Caddesi ile Umut Sokağı’nın kesiştiği noktada bulunan yeraltı çöp konteynerinin hemen yanına kurban atıklarının gelişi güzel bir şekilde bırakıldığı görüldü. Duyarlı vatandaşların tepkisine neden olan bu “çirkin görüntü” dün sabahın erken saatlerinde muhabirimizin objektifine yansıdı. Sakatatlara sineklerin üşüştüğü görüldü. Poşete dahi konulmadan halk sağlığını tehdit edecek şekilde çöp konteynerinin yanına ne zaman atıldığı tam olarak bilinmeyen hayvan yağı ve kemik parçaları, çevredeki vatandaşların şikâyeti üzerine Pursaklar Belediyesi temizlik görevlileri tarafından aynı gün kaldırıldı. Bayram’da kurban atıklarının gelişigüzel bir şekilde Ankara Çayı’na atılması da büyük tepki toplamıştı. 

GELİŞİGÜZEL ATILMASI RİSK BARINDIRIYOR

Uzmanlar, Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanların sakatatlarının gelişigüzel çevreye ve çöpe atılmasının “hidatik kist” olarak bilinen bulaşıcı hastalığa neden olabildiğini belirterek bu hastalığın ölümlere kadar yol açabildiğine dikkat çekiyor. Hastalıklı organların açıkta bırakılmaması ve poşetlenip çöp bidonlarına atılmamasının önemine değinen uzmanlar, bu atıkların imha edilmesi veya mutlaka koku sızdırmayacak şekilde derin bir çukur kazılarak toprağa gömülmesi, üzerine kireç dökülmesi konusunda uyarıyor.

Yusuf SAĞLAM/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.