Kurtboğazı’nda temizlik vakti

Kurtboğazı’nda temizlik vakti

Duyarsız vatandaşlar, Başkent’in gizli cenneti olarak bilinen Kurtboğazı Barajı’ndaki mesire alanını adeta çöplüğe çevirdi.

Başkent’in gizli cenneti olarak bilinen Kurtboğazı Barajı’ndaki mesire alanı, piknikçiler yüzünden adeta çöplüğe döndü! Kahramankazan sınırları içerisinde yer alan ve Kızılay’a 40 kilometre uzaklıkta bulunan mesire alanında çöplerin gelişi güzel atılması “pes” dedirtti.  

PİKNİKÇİLER KİRLETTİ, İŞÇİLER TEMİZLEDİ 

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Dünya Temizlik Günü nedeniyle Kurtboğazı Barajı ve mesire alanında çevre temizliği gerçekleştirdi. Piknikçilerin çevreye gelişe güzel attığı çöpler, çalışanlar tarafından saatlerce süren bir çalışma sonucu temizlendi. Muhabirimiz o temizlik anlarına şahitlik etti. Büyükşehir denetimindeki 440 bin metrekarelik mesire alanında traktör yardımıyla toplanan atıklar, çöp döküm sahalarına götürüldü. Bölgede çok sayıda alkol şişesinin yer alması da dikkatlerden kaçmadı!   

2010 YILINDA REVİZE EDİLDİ

Ankara’nın kuzey batısındaki İstanbul Yolu üzerinde olan ve Başkent'in önemli su kaynaklarından da biri sayılan Kurtboğazı Barajı, çevresindeki meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanlarıyla,  doyumsuz güzelliğiyle ve doğal yapısıyla hem Başkentlilerin hem de civardaki yerleşim merkezlerinden gelen ailelerin büyük ilgisini çekiyor. 2010 yılında revize edilen ve toplam 537 bin metrekare alana sahip baraj ve mesire alanı, Başkentlilerin piknik yaparak nefes alabileceği, spor yapabileceği ve dinlenebileceği bir cazibe alanı haline getirilmişti. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.