Lokman Ertürk’ten AB üyesi ülke temsilcilerine ‘sevgi dili’ çağrısı

Lokman Ertürk’ten AB üyesi ülke temsilcilerine ‘sevgi dili’ çağrısı

Kahramankazan’ın ev sahipliğindeki 21. AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Toplantısında konuşan Lokman Ertürk, dünyada çatışma, gözyaşı ve kanın yerine mutlaka sevgi dilinin kullanılması gerektiğini belirtti. 

Kahramankazan’ın ev sahipliğindeki 21. AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Toplantısında konuşan Lokman Ertürk, dünyada çatışma, gözyaşı ve kanın yerine mutlaka sevgi dilinin kullanılması gerektiğini belirtti. 

Kahramankazan Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Belediyeler Birliğinin işbirliğinde düzenlenen 21. Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Toplantısı Latanya Otel’de dün başladı.

İki gün sürecek uluslararası toplantıya Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı. 

28 ÜNİVERSİTEYE TEZ KONUSU…

Programın açılış konuşmasını yapan Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, katılımcılara ilçedeki değişim hakkında bilgi verdi.

Ankara’nın çevre ilçeleri arasında en çok göç alan ve gelişen yerleşim yeri olduklarını belirten Ertürk, “15 yıl önce küçük bir kasaba iken bugün marka bir kent olan ilçemiz, 28 üniversiteye bu gelişim tez konusu olmuştur” dedi.   

“ŞEREF BAYRAĞI” BAŞVURUSU

2016 ve 2017'de Avrupa Konseyi tarafından "12 Yıldız Şehri" unvanına, son olarak da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisince verilen ve Avrupa'nın en prestijli ödülleri arasında gösterilen "Avrupa Diploması"na layık görüldüklerini hatırlatan Başkan Ertürk, son olarak “Şeref Bayrağı” almak için de gerekli müracaatların yaptıklarını açıkladı.  

lokman-erturk.jpgSEVGİ VE BARIŞ TEMEL UNSUR OLMALI

Ertürk, “Dünyada çatışma ve gözyaşı ve kanın yerine bölgeler komitesinin önderliğinde AB’nin çatısı altında sevginin dilini kullanarak insanların bir arada yaşayabilecekleri bu güzel dünyamızda barışın ve sevginin artık temel unsur olması gerektiğine yürekten inanan ve bu uğurda mücadelemizi hep beraber devam edeceğiz. Bu dünyada çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre ve dünya bırakmak için bu toplantının dünyadaki, Avrupa’daki sorunların çözümü noktasında önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.  

FRANSA’DAKİ OLAYLARA KAYGI DUYUYORUZ

Başkan Ertürk, Türkiye’de yaşanan Gezi olayları ve Fransa’da başlatılan Sarı Yelekliler eylemlerini karşılaştırarak, “Türkiye’de 2013 yılında gezi olayları adı altında, seçilmiş ve meşru hükümete karşı başlatılan sosyal ayaklanma, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı ve hükümetimizin bu konudaki dik duruşuyla bastırılmıştır. Yine aynı olayların Fransa’da Sarı Yelekliler adı altında meşru ve seçilmiş hükümete karşı başlatılan sokak eylemlerini kaygı duyduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.

Başkan Ertürk, 15 Temmuz’da Türk milletinin nasıl dik durduğunu da hatırlatarak, Türklerin insan hak ve özgürlerine saygılı olduğunu vurguladı.

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türkiye’ye geç destek açıklamalarında bulunan AB ülkelerine yakınan Başkan Ertürk, “Keşke o süreçte 20 günlük süreyi beklemeden ilk günde demokratik tepkilerini ortaya koymalarını ve Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş hükümetinin yanında olmalarını çok arzu ederdik; ama bizim başımıza gelenlerin bir başka ülkelerin başına gelmesini asla istemeyiz. Terör her yerde terördür” diye konuştu.  

İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMALIYIZ 

AB Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Hicham Imane ise Türkiye ile ikili temas ve işbirliğini artırmayı hedeflediklerini açıkladı. Imane, “Türkiye ile ortaklığa inanıyoruz. Türkiye’yi AB’ye ilerletmek için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.