Uzman Jandarmaların maaş ve özlük hakkı talebi

Uzman Jandarmaların maaş ve özlük hakkı talebi

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği EMUJAD Genel Başkanı Şeref Çayırtepe, maaş ve özlük hakkı talepleriyle ilgili ‘‘Astsubayın işini yapan 20 bin uzman jandarma var fakat maaşları ve özlük hakları astsubay üzerinden yatmıyor’’ şikayetinde bulundu.

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği ( EMUJAD ) Genel Başkanı Şeref Çayırtepe uzman jandarmaların yaşadıkları mağduriyet ve konu hakkında Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmeleri hakkında gazetemize önemli bilgiler verdi.

Başbakan’ın EMUJAD olarak kendilerine destek verdiğini ve hazırlanan dosyalarının Başbakanlıkta beklediğini belirtti. Ek olarak Çayırtepe hali hazırda astsubayların işini yapan 20 bin uzman jandarma olduğunu buna karşın maaşlarının ve özlük haklarının kadrosu kaldırılan uzman jandarma üzerinden değerlendirildiğinden bahsetti. 

BAŞBAKAN DESTEK VERİYOR

dsc_0819.jpg

Yaşadıkları mağduriyet ve istekler konusunda geçtiğimiz aylarda Başbakan’ın kendilerine destek verdiğini ve bu konuda çözümü hızla beklediklerini belirten Çayırtepe, “Konularımızla alakalı ışık aldık yol alamadık. Umutlarımız var Sayın Başbakan Binali Yıldırım ilede görüştük. Saolsun kendiside ilgili davranıyor olmalı gözüyle bakıyor destek veriyor bizlere. Jandarma genel komutanlığımız okulların hizmetten sayılması ve ek göstergemiz yükseltilmesi talebimiz vardı kanun teklifi olarak hazırladı iç işleri bakanlığıda onayladı şuanda başbakanlıkta beklemede. İşlemi yapacağız deniyor buraya 30 bin kişi üye aileleri ile birlikte 200 bine yakın insan bu haberleri bekliyor. Biz dernek olarak devletten herhangi bir maddi destek almıyoruz. Bizler bu devlete hizmet etmiş insanlarız ve bu camia olarakda beklentilerimiz olacak. İçişleri bakanlığına da bağlandığımız için sürecin hızlı işleyeceğini düşünüyoruz. 

İŞ AYNI KARŞILIĞI FARKLI

Astsubayların işlerini yapan uzman jandarmaların olduğunu belirten Çayırtepe ,”Hiyerarşinin azaltılması ile ilgili teklifimiz ve yaptığımız işin hakkınıda alabilmek için bir teklifimiz var. Biz astsubaylar ile aynı eğitimleri ve dersleri aldık. Hatta astsubaylara ders veren arkadaşlarımız var şuan. Fakat bizim unvanımız ve kadromuz kaldırıldı şuan da arkadaşlar astsubayların yaptığı işi yaparken hakları uzman jandarma olarak belirlenmiş. Maaşlarıda ona göre yatıyor biz bu statünün yükseltilmesini istiyoruz. Hali hazırda uzman jandarma olup astsubay görevini yapıyorlar ve bu sayıda az değil tam 20 bin kişi. Ve bu insanlar mağdur durumdalar” şeklinde konuştu. 

HİYERARŞİ ÇOK FAZLA

Jandarma Teşkilatında hiyerarşinin çok fazla olduğunu dile getiren Çayırtepe ,”Bu kadar fazla hiyerarşinin olduğu bir kurum ilerlemeyemiz bu jandarmanın genel sorunudur. Subay astsubay erbaş ve er diyebiliriz. O kadar fazla rutbe varki buda işlemi yavaşlatıyor. Biz iç işlerine bağlandık artık polis gibi olabiliriz. Tamda dediğimiz bu aslında onların hiyerarşisi azdır ve işlem daha rahat işler. Jandarma taşra polisidir düzenimiz de aynı olabilir. İsim karışıklığından ötürüde mağduriyetlerimiz var. Hakkımızı talep etmeye gidiyoruz size verildi deniyor halbuki başka uzmanlara verilmiş o kadar fazlaki sürekli bir kafa karışıklığı oluyor. Bu işler çok kolay ve yapılmayacak işler değil.” İfadelerine yer verdi. 

ÖRNEK EMNİYET TEŞKİLATI

İçişleri Bakanlığı’na bağlanmalarının ardından bu hiyerarşinin kaldırılmasını söyleyen ve örnek olarak polislerin düzenini gösteren Çayırtepe, “Emniyet teşkilatı bizim için bir örnektir. Bizim tamda talebimiz bu şekildedir. Sonuçta artık aynı bakanlıktayız. Yaptığımız iş emniyetin aynısı vatandaşla iç içeyiz asayiş yapıyoruz. Eğer sivilleşmek istiyorsanız bunu yapmanız gerekiyor. Jandarma vatandaş demektir. Nasıl ayrı numaralar vardı şimdi toplandı 156 oldu  yerine göre görevlendiriliyor. Düzende bu şekilde aynı olabilir en kolay ve en iyi çalışma yöntemi de bu olur. “dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum