Mahallede hırsız paniği!

Mahallede hırsız paniği!

Lalahan Karşıyaka Mahallesi’nde kış aylarında nüfusun pek yoğun olmadığı hobi bahçelerinin başı hırsızlarla dertte. Mahalleli, “10 yıldır hırsızlık bilmezdik. 15 günde 20’den fazla eve hırsız girdi. Evimizde tedirgin bekliyoruz” diyor. 

Lalahan Karşıyaka Mahallesi’nde hobi bahçelerinin bulunduğu ve vatandaşların da genellikle yazın geldiği bölgede bugünlerde hırsız paniği yaşanıyor. Boş evlerin bahçesine ve içerisine girerek özellikle musluk, kablo ve alet edevat çalan hırsızlar korku ve endişe saçıyor. 
Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Hırsızları gördük biz, müdahale ettik, kovaladık. Daha sonra Jandarma ekipleri yakaladı. Ancak geri bıraktılar. Şu an evimizde tedirginiz yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

dsc_0942.jpg

EVİMİZDE TEDİRGİNİZ 
Bahçesinden musluklarının çalındığını ifade eden ve hırsızların yakalanması için büyük emek sarf ettiğini belirten mahalle sakini Murat İbiş yaşadıklarını şöyle anlattı:
”Geçen akşam karşı tarafımızda bulunan eve hırsızların girdiğini gördüm. Daha sonra evden çıkarken ellerinde poşetlerle, aldıkları malzemelerle görünce tepki verdim bağırmaya başladım. Onlar da kaçmaya başladı. Ben de arabama bindim kovaladım. Daha sonra izleri kayboldu. Biz yine evimize geldik beklemeye başladık. Jandarma ekiplerini aradım. Baktım hırsızlar geri geliyor. 3 kişi gördüm ben. Yine kovaladık o arada aşağıda Jandarma geldi yakaladı. Daha sonra serbest bırakıldılar.”  

foto2-003.jpg

15-20’DEN FAZLA EVE GİRDİLER 
“15-20’den fazla eve girdiler. Resmen buraya dadandılar. Serbest bırakıldıktan sonra sağa sola attıkları eşyaları atmaya geri geldiler. Yine Jandarma ekiplerini aramış diğer komşular. Bir kaçının yine yakalandığını duyduk. 15-20 gündür peş peşe burada hırsızlık olayları devam ediyor. 10 yıldır biz hiç böyle olaylarla karşılaşmadık. Şu an evdeyiz korkuyoruz. Sonuçta yerimiz belli. Onları biz kovaladık. Buraya tekrar gelirlerse sonuçta peşlerine düştük kızdırdık onları. Evimize zarar vermelerinden korkuyoruz.”

foto3-005.jpg

BANYODAKİ MUSLUKLARI ÇALMIŞLAR
Evinin içerisine hırsız giren mahalle sakini Şahin Koç ise, “Evimde bulunan muslukları çalmışlar. Banyo, mutfak, evin dışarısında çeşmedeki musluklar. Hatta bazılarını kabloları ile birlikte çalmışlar. Bana çok ilginç geldi. Açıkçası tereddüt içerisindeyiz yetkililerden bir an önce bu duruma çözüm bekliyoruz” diye konuştu. 

ÇATAL KAŞIK ÇALMIŞLAR 
Bir başka mahalle sakini İsmet Kılıç da “Burada bir komşumuzun evine hırsızlar girmiş. Evin içerisinde çatal, kaşık adamın kaynak makinesi vardı onu, evde metal olan her şeyi çalmışlar. Ne bulduysa almışlar. Adamın tabaklarını bile almışlar” dedi.

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.