Malatya Belediye Başkanı'ndan balmumu heykelini ziyaret ettiği Ahmet Kaya'ya övgü

Malatya Belediye Başkanı'ndan balmumu heykelini ziyaret ettiği Ahmet Kaya'ya övgü

AK Partili Malatya Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın, PKK ve teröristbaşı Öcalan'a methiyeler düzmesiyle bilinen sanatçı Ahmet Kaya'nın balmumu heykelini ziyaret edip, Ahmet Kaya hakkında 'baskılara maruz kalmış biri' demesi dikkat çekti.

AK Partili Malatya Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın, hayatta iken bölücü terör örgütü PKK ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'a methiyeler düzmesiyle bilinen sanatçı Ahmet Kaya'nın balmumu heykelini ziyaret edip, Ahmet Kaya hakkında 'özgürlüğü dile getirmiş ve bundan dolayı baskılara maruz kalmış biri' demesi dikkat çekti. 

Fransa'nın başkenti Paris'te 2000 yılında hayatını kaybeden Ahmet Kaya'nın memleketi Malatya'da balmumu heykeli yapıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Hacı Uğur Polat, Ahmet Kaya'nın 18. ölüm yıldönümünde balmumu heykelini ziyaret ederek andı. 

Kaya'nın memleketi Malatya'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanat Sokağı'nda Kültürevi yaptırılmıştı. 

Sanatçının ölümünün 18'inci yıl dönümü nedeniyle Kültürevi'ni ziyarete gelenler, Kaya'nın doğup büyüdüğü sokağa yapılan balmumu heykelini inceledi.

Ahmet Kaya'nın ölüm yıldönümü nedeniyle ziyarette bulunan isimler arasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Hacı Uğur Polat da vardı.

AK partili Polat, Ahmet Kaya'dan övgüyle söz ederek, şunları söyledi:

"Ahmet Kaya, müzik alanında unutulmaz izler bırakan ve Malatya'mızın yetiştirmiş olduğu ses sanatçılarından biridir. Ahmet Kaya o günün şartlarında farklı bir ses olmuş, özgürlüğü dile getirmiştir ve bundan dolayı büyük baskılara maruz kalmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu bir şiir sonrasında cezaevine girmesinin ardından Cumhurbaşkanımızın yanında olmuş, o gün de özgürlüğü seslendirmiştir. Baskı hiçbir zaman ebedi olmamış, baskıcılar tarihte rollerini tamamladıktan sonra tarihin derinliklerinde kaybolup gitmişlerdir. Ahmet Kaya 12 Eylül'den sonra sesiyle özgürlüğe, hürriyete haykırmıştır. Ahmet Kaya'yı bugün ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Allah ailesine sabırlar versin."

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat; Ahmet Kaya'nın şahsi eşyalarını Malatya Kültür Evi Ahmet Kaya müzesine hediye eden eşi Gülten Kaya'ya da teşekkür etti. 

malatya-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.