Maltepe'deki çok katlı otoparkın yıkımında sona gelindi

Maltepe'deki çok katlı otoparkın yıkımında sona gelindi

Ankara Büyükşehir, bir dönem Başkentgaz’ın merkezi olan 5 katlı binanın yıkımı için anlaştığı firmaya, nakit yerine binanın hurdasını vererek ödeme yapıyor.

Bir dönem Başkent Doğalgaz’ın merkezi olan, Maltepe’deki çok katlı otoparkın yıkım işlemlerinde sona gelindi.

5 katlı binanın yıkımını gerçekleştiren İstanbul merkezli yıkım firmanın, ücret olarak nakit para yerine, enkazdan çıkacak hurda karşılığı bu işi aldığı öğrenildi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılay ve çevresindeki otopark ihtiyacını karşılamak için 1980’li yıllarda inşa ettirdiği Maltepe’deki çok katlı otoparkın, geçtiğimiz Ağustos ayının sonlarında başlatılan yıkım çalışmalarında sona yaklaşıldı. 


YIKIM İÇİN PARA DEĞİL HURDA VERİLDİ


Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan yapının, yıkım çalışmalarını sürdüren İstanbul merkezli bir firmanın, belirlenen tarihten önce yıkım işlemini bitirmesi bekleniyor.

İhale usulü yıkım işini alan firmanın enkazdan çıkacak hurda karşılığı yıkım işini üstlendiği biliniyor. Yani, Büyükşehir’in yıkımı gerçekleştiren firmaya para vermeyeceği anlamına geliyor.

5 katlı otoparktan ne kadar hurda çıktığı ise henüz bilinmiyor. Demir hurda fiyatı bu günlerde 1 lira 10 kuruş civarında seyrediyor. Hurda karşılığı verilen işten dolayı Büyükşehir’in kazançlı çıktığı tahmin ediliyor.  

img_3066.jpg


BAŞKENTGAZ’A DA EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTI


Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan ve yıkımı tamamlanmak üzere olan yapının ana cadde üzerindeki dükkan bölümleri uzun yıllar Başkentgaz’a da ev sahipliği yapmıştı. Yıllarca bu yapının bir bölümü Başkentgaz tarafından abone-ödeme merkezi olarak kullanılmıştı. Başkentgaz’ın boşaltması ile yapı uzun yıllar mezbelelik halde beklemişti. 

maltepe-cok-katli-otoparki-2.png


YAKLAŞIK 500 ARAÇ KAPASİTELİYDİ


Yıkımı sona yaklaşılan Maltepe Çok Katlı Otopark inşaatı 1980’lerde 5 kat olarak planlanmıştı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na bakan kısımda sıralı şekilde dükkanlar bulunurken, yapının otoparkında ise 470 otoluk kapalı ve 190 otoluk açık park imkanı bulunuyordu. 


OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.