Mamak Boğaziçi'nde sele karşı altyapı hamlesi

Mamak Boğaziçi'nde sele karşı altyapı hamlesi

Mamak Boğaziçi’nde yaşanan sel ve taşkınları önlemek için bölgeye dev borular döşeniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna’nın, ‘‘Vatandaşın önceliği altyapı ve ulaşım’’ tespitinin ardından harekete geçen ekipler, Başkent’te bir daha taşkın yaşanmaması için iki aydır çalışma yapıyor.

Boğaziçi’ndeki çalışmalar kapsamında 6 kilometrelik yepyeni bir kanalizasyon hattı oluşturuluyor.

Mamak Boğaziçi’nde şiddetli yağmur sonrası oluşan sel ve su taşkınlarını önlemek için Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) tarafından yürütülen çalışmalar iki aydır devam ediyor. 1970’li yıllardan bu yana sel ve su taşkınları nedeniyle ağır yaralar alan Boğaziçi’ne neşter vuruluyor. Yaşanan su taşkınlarının önüne geçmek için deyim yerindeyse ameliyat edilmeye başlanan mahalleye dev su hattı ve yağmur suyu kanalı döşeniyor. 

img_3147.jpg

DEV BORULAR 6 METRE DERİNLİĞE İNDİRİLİYOR

Boğaziçi Mahallesi Neşet Ertaş Caddesi’nde yürütülen hummalı çalışmalar 2 aydır aralıksız bir şekilde devam ediyor. Ağır iş makinalarıyla 5-6 metre derinliğinde kazılan çukurlara 240’lık dev beton su boruları itina ile yerleştiriliyor. Tonlarca ağırlığındaki dev borular bir hayli kalınlıkta olan zincirler yardımıyla zemine indiriliyor. Edinilen bilgilere göre günde yaklaşık 10 adet beton borusu yerleştirildiği kaydediliyor. Çalışmaların sürdüğü noktadaki eski su hattı ve yağmur suyu kanalı ise kaldırılıyor. 

6 KİLOMETRELİK HAT 

Mamak'ta altyapı çalışmaları sürüyor. Peki, altyapı çalışması ne zaman bitecek?

Mahallede alternatif yolların yetersiz olması nedeniyle bölgede bir yandan hummalı çalışmalar sürürken caddedeki bir şeritten de trafik akışı sağlanıyor. Boğaziçi’nde 2 aydır süren su hattı ve yağmur suyu kanalı çalışmalarının 2-3 ay daha sürmesi bekleniyor. 6 kilometre uzunluğundaki ana hat çalışmasının yaklaşık 1 kilometresinin tamamlandığı kaydediliyor. 

BÖLGE HALKINDAN 24 SAAT TALEBİ

Bölge halkı çalışmaları yakından takip ediyor. Mahalleli, bölgedeki 50 yıllık sel ve su taşkını sorununa çözüm bulabilmek için başlatılan çalışmalardan dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya teşekkür ediyor. Kimsenin mağdur olmaması için çalışmaların 7/24 devam etmesini isteyen mahalleli, “Şu an çalışmalar saat 8’de başlıyor akşam saat 6 gibi sona eriyor. Kış yaklaşıyor. Onun için 24 saat çalışılmalı ve proje bir an önce sona ermeli” dedi. 

img_3148.jpg

AĞIR AMELİYAT

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Başkent’i daha modern ve sağlıklı bir alt yapıya kavuşturmayı amaçladıklarını vurgulayarak geçtiğimiz aylarda şunları söylemişti: “(Altyapı çalışması) Bu artık olmazsa olmaz bir durum. Bunun artık ilaçla tedavisi mümkün değil, ameliyat gerekiyor. Ağır bir ameliyat gerçekleştireceğiz. Ciddi bir çalışma ve gerçekten zor bir ameliyat. Biz de bu ağır ameliyatı gerçekleştirip, inşallah Başkentimizi sağlıklı bir alt yapıya kavuşturacağız.”

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.