Mansur Yavaş: Haram yemedim yedirmem

Mansur Yavaş: Haram yemedim yedirmem

Büyükşehir Belediye Meclisi’ne başkanlık ettiği ilk toplantıda konuşan Mansur Yavaş, yönetim anlayışına dair önemli mesajlar vererek, “Bu yaştan sonra ne haram yemenin, ne de haram yedirmenin riskine dahi girecek değilim” dedi.  

Büyükşehir Belediye Meclisi’ne başkanlık ettiği ilk toplantıda konuşan Mansur Yavaş, yönetim anlayışına dair önemli mesajlar vererek, “Bu yaştan sonra ne haram yemenin, ne de haram yedirmenin riskine dahi girecek değilim” dedi.  

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, geride bıraktığımız yerel seçimlerin ardından Başkan Mansur Yavaş başkanlığında önceki gün ilk kez toplantı. Başkan Yavaş, yeni dönemin ilk belediye meclis toplantısında önemli mesajlar verdi. 

Meclis ağırlığının Cumhur İttifakı’nda olmasına rağmen parti gözetmeksizin dayanışma içerisinde Ankara’nın sorunlarını hep birlikte omuzlayacaklarını belirten Başkan Yavaş özetle şunları söyledi: “148 belediye meclis üyesiyle, Ankara’mızın sorunlarını birlikte omuzlayacağız. Ankara’ya hizmet yolunda sizlerle yapacağım kader ve güç birliğinin nasıl hayra vesile olacağını hep birlikte görecek, süreçten alnımızın akıyla çıkacağız. Meclis üye dağılımında ağırlığın AK Parti’de olması beni hiç rahatsız etmemiştir, etmeyecek de. Çünkü buradaki tüm arkadaşlarımın, söz konusu Ankara’ya hizmet olunca, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan, gerçekleşecek her faaliyet ve projede, Ankara için ortak irade koyacağına inancım tamdır”

“YANLIŞA DÜŞERSEK UYARIN”

 “İnsanız ve elbette hataya düşebiliriz, yanılabiliriz. Burada birbirimizi ikaz etmek, yanlışın düzeltilmesini sağlamak, hem sağlıklı bir sistemin temel taşıdır, hem de birbirimize karşı olan sorumluluğumuzdur, borcumuzdur. Olur da belediyede benim göreve getirdiğim bir arkadaşım yanlışa düşer, zulmeder, harama meyleder, hakkı korumazsa, sizler de hakkın korunması yolunda karşıma dikilmezseniz, 5 buçuk milyon hemşerimize, tüm Türkiye’ye, hem bu dünyada hem de ahirette hesap vermek zorunda kalırsınız”

“HERKESİN BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM”

“Bu yaştan sonra, ne haram yemenin, ne de haram yedirmenin riskine dahi girecek değilim. Buna ne içinde büyüdüğüm gelenek, ne de sosyo-kültürel çevrem müsait değildir. Şahsen en büyük arzum, görevi bıraktığımda, arkamda hem ‘herkesin başkanıydı’ diye anılabilmek, hem de ‘akçeli işlere bulaşmadı, kimseyi de bulaştırmadı’ dedirtebilmek. Allah’tan dileğim, bunları duymak ve hiçbir arkadaşımızın istikametini bozmadığına şahit olmak. Belediyemizin kesesi diye bir şey yok. Ankara’da idare edeceğimiz kaynağı, tüm vatandaşlarımızın kesesi olarak görmek mecburiyetindeyiz”

MAKAMDA OTURAN BAŞKAN GÖREMEYECEKSİNİZ

 “Benden, makamında oturan ve tek işi geleni gideni ağırlamak olan bir başkanlık göremeyeceksiniz. Belediyemizin yürüttüğü projeleri yerinde denetleyecek, kurumlarımızın vatandaşlarımızı memnun edip etmediğini sahada gözlemleyecek bir başkanlık göreceksiniz.”   

“AK PARTİ OLARAK ANKARA İÇİN DESTEK VERECEĞİZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Mümin Altunışık da Başkent Ankara’ya yapılacak bütün hizmetlerde Ankara’ya katkı sunmaya devam edeceklerini kaydederek,  “Ankara’yı daha ileriye taşıyacak projelere AK Parti Grubu olarak daha büyük katkı vereceğiz. AK Parti hiç bir zaman partizanca tavır içinde olmamıştır. ‘Ocu, şucu, bucu’ olmamıştır? AK Parti hiçbir zaman yanlış işlerin merkezi olmamıştır, olmayacaktır. Biz Ankara’ya hizmet ettik, etmeye devam edeceğiz” dedi. 

mansur-yavas-meclis-toplatisi.jpg

BİRİNCİ VE İKİNCİ BAŞKANVEKİLLERİ BELLİ OLDU

Yeni dönemin ilk belediye meclis toplantısında CHP Grup Başkanvekili Coşkun Torun, MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan ve İYİ Parti Grub Başkanvekili Adnan Beker de konuşma yaptı. Konuşmaların ardından 2 yıl süreyle görev yapacak Meclis 1. ve 2. başkanvekilleri seçildi. Gizli yapılan oylama sonucunda AKP ve MHP gruplarının önerdiği Fatih Ünal Meclis Birinci Başkanvekili, Mehmet Yıldız ise İkinci Başkanvekili oldu. İttifaklar kapsamında belediye meclisine giren bazı meclis üyeleri, seçildikleri partilerinden istifa ederek kendi partilerine geçiş yaptı.

SUNULAN TASARI REDDEDİLDİ

Başkan Yavaş tarafından olağanüstü toplanan meclis toplantısının sonlarına doğru Cumhur İttifakı’nın meclis üyeleri toplantının ‘olağanüstü’ değil normal rutin gününde yapıldığını için ‘olağan’ bir toplantı olduğunu iddia etti ve bir tasarı vermek istedi. Kısa bir tartışmanın ardından Başkan Yavaş oturuma ara verdi. Oturumun yeniden açılmasıyla belediye ve iştiraki şirketleri üzerindeki belli bir orandaki hisselerden pay verilmesi önerisini taşıyan tasarı sunuldu. Cumhur İttifakı grup başkan vekillerinin imzasını taşıyan tasarıyı Başkan Yavaş, şirketler üzerindeki şahsi yetkilerinin meclise devredilmesi öngörülen önergeyi reddederek oturumu kapattı.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.