Mansur Yavaş: Parti ayrımı yapan varsa isim verin yeter, cezalandırırım!

Mansur Yavaş: Parti ayrımı yapan varsa isim verin yeter, cezalandırırım!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Hizmette öncelik verilen oy değildir. İçme suyu, kanalizasyon ve yoldur. Parti ayrımı yapan varsa isim verin yeter, cezalandırırım” dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mansur Yavaş Başkanlığında toplanarak önceki gün Eylül ayı 4. oturumunu gerçekleştirdi. Toplantıda söz alan Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran ilçeyle ilgili taleplerini dile getirirken bir öneride bulundu. Mezarlık, park ve refüjlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından bütçesiyle beraber ilçe belediyelere devrini isteyen Buran’a Başkan Yavaş’tan ‘Sıcak bakıyoruz’ yanıtı geldi. Öte yandan Başkan Yavaş, AK Partili ilçe belediye başkanlarını tanımadığını ifade ederek, “Bu durumu Cumhurbaşkanı’na şikâyet ettim. AK Partili ilçe belediye başkanları bir hayırlı olsun ziyaretine gelemediler dedim” diye konuştu. 

mansur-yavas,-ankara-buyuksehir-belediye-meclisi,-001.jpg

SULU TARIMA GEÇEBİLİRİZ, HAYVANCILIKTA EN ÖNDEYİZ

Sulu tarım ve ilçe sorunlarına değinen Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran taleplerini şöyle sıraladı:

“Bala’nın geçim kaynağı tarım hayvancılık ve madencilik. Bala’mız 1 milyon 700 bin alanla Polatlı’dan sonra ikinci büyük tarım arazisine sahip ilçemiz. Sizin de seçimden önce sulu tarıma geçeceğiz vaadiniz vardı. Kesik köprü suyumuz atıl halde bekliyor. 28 köyümüz sulu tarıma geçebilir. İnşallah bu konularda harekete geçilmesini bekliyoruz. 180 bin koyun, 14 bin keçi, 35 bin sığır ile hayvancılıkta Ankara’da biz en öndeyiz. Sizin yine entegre et ve süt tesisleri projeleriniz vardı. Lütfen bunların hayata geçmesini istiyoruz.” 

mansur-yavas,-ankara-buyuksehir-belediye-meclisi,-bala-belediye-baskani-ahmet-buran.jpg

YOLLARIMIZA BAKIM İSTİYORUZ

Buran, “Bala’mızın yolları, Avşar’ın yolları 150 km yolumuz var. Biz insanlarımıza ihaleye çıkacak, bugün yarın yapılacak diyerek vatandaşımıza söyledik. Bala ve mahallelerimizde alt yapı ve su çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde biz camii inşaatına başladık. Daha sonra arkadaşlarımız demir ve çimento için Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Fakat buradan birisi dernek yönetimi AK Partili bir şey verilmeyecek. Bu hayır işidir partisi olmaz. “

ET BALIK KURUMU ESKİ GENEL MÜDÜRÜ HALK MARKET’TE HAYCANLIĞIN BAŞINA GEÇECEK

Bala Belediye Başkanı Buran’ın taleplerine yanıt veren Başkan Yavaş, park ve mezarlıkların bakımını ifade ederek, “İsteyen belediye başkanımız olursa protokol yapmak suretiyle devredeceğiz. Bu şekilde sağlıklı bir hizmet verilmesinin mümkün olmadığı görülüyor. Sulu tarımla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Gölbaşı-Bala arasında sulu tarıma geçilecek yerlerde bir iş birliği yapmamız gerekecek. Ayrıca hayvancılıkla ilgili de Halk Ekmek'in yöneticileri bugün belli oluyor. Bunu kamuoyuna Halk Market diye açıklamıştık. Hayvancılık kısmını da daha önce Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü yapmış olan Recep Mızrak vasıtasıyla hayvancılıkla ilgili projemizi başlatacağız. Asfaltların ihale süreci var. Yeni yapıldı. İtiraz edenler oldu” dedi.

mansur-yavas,-ankara-buyuksehir-belediye-meclisi,-bala-belediye-baskani-ahmet-buran,.jpg

PARTİ AYRIMI YAPAN VARSA İSİM VERİN YETER CEZALANDIRIRIM

Başkan Yavaş Bala Belediye Başkanı Buran’ın ‘Hizmette birileri parti ayrımı yapıyor’ eleştirisine de net cevap vererek, “Lütfen ismini bulun başkanım. Bu konuda asla tavizim olmaz. Bugüne dek bütün muhtarlara birinci önceliğiniz içme suyu, ikinci kanalizasyon üçüncü yol sıralamasına göre hareket edin, verdiği oy oranı sıralamasına göre değil dedim. Öyle bir şey yapan varsa cezalandırırım. İsim verin yeter” yanıtını verdi. 

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.