Matematikten nasıl ful yaparım?

Matematikten nasıl ful yaparım?

Doğru yardımcı kaynaklar kullanılarak sistemli çalışılırsa TYT Matematikte başarılı olunabiliyor. Peki TYT sınavında Matematikte başarının yöntemi ne? Matematikten nasıl ful yaparım? Matematikte full çekmenin yöntemi nedir?

Sınava dayalı eğitim modelini benimseyen ülkemizde TYT’de öğrencilerin en çok zorlandığı derslerden biri Matematik olarak biliniyor. Bu zorlanmanın birinci sebebi ön yargı olarak değerlendiriliyor. Öğrenciler “Çalışsam da zaten Matematikte başarılı olamıyorum ben!” diye düşünebiliyor. Oysa ki doğru yardımcı kaynaklar kullanılarak sistemli çalışılırsa TYT Matematikte başarılı olunabiliyor. Peki YKS sınavında Matematikte başarının yöntemi ne? Matematikten nasıl ful yaparım? Matematikte full çekmenin yöntemi nedir? 

Matematikten full çekmek için hangi yayınlardan yararlanmalıyım? Bu ve buna benzer pek çok sorunun cevabını sizler için derledik. İşte cevabı: 

Türkiye’de En iyi TYT matematik yayını deyince akla çıkardığı birbirinden kaliteli kitaplarıyla Full Matematik gelmekte. Alanında uzman yazarlık tecrübesi olan hocaların bir araya gelerek yeni nesil sorulardan oluşturdukları bu kitabı, TYT’ye girecek her öğrencinin çözmesi mutlaka tavsiye ediliyor.

tyt-matematik-soru-bankasi-full-matematik-001.jpg1998 yılında Gazi Üniversitesi Matematik Bölümüne başlayan üç dönem arkadaşı Halit Alper Çiftçi, Yusuf Aslan Öztürk ve İsa Sevgen tarafından “Sana Full Yakışır” sloganıyla Full Matematik, yayın hayatına başlıyor. Gerçekten de Full Matematik ‘ten çıkan kitapların adının hakkını verdiği söylenebilir. Yeni nesil düşünmeye sevk eden ÖSYM sorularına uygun, öğrencilerin hem bilgilerini test etmesine hem de konuyu daha iyi pekiştirmesine yardımcı soru bankaları mevcut.

En büyük özelliği ise başka yayınlar gibi her derse bölünmeyip tek branş Matematik üzerinden ilerlemesi. Bu sayede Matematik alanında yetkin hocalar enerjisini sadece matematik dersine vererek soruları özenle hazırlıyor. 

YENİ NESİL ÖSYM SORULARI İLE UYUMLU

Artık YKS sorularını, eski tip ve yeni tip diye ayrılırsa hata edilmiş olunmaz. Çünkü son yıllarda ÖSYM, soru tarzını bir hayli değiştirdi. Eskiden doğrudan öğrencinin bilgisini ölçmeye yönelik sorular üniversite sınavında çıkarken şimdi bilginin yanında öğrencinin okuduğunu anlayıp yorumlaması da bekleniyor. Hatta matematikteki problem sorularının Türkçede çıkan paragraflardan neredeyse bir farkı kalmadı. Oldukça uzun ve karmaşık şekilde sorular hazırlanıyor. Dolayısıyla sınava yeni nesil soru tipine uygun içeriğe sahip yayınlardan hazırlanmak daha mantıklı. Full Matematik Yayınları, yeni nesil ÖSYM tarzı sorulardan oluşmasıyla da bir kez daha en iyi TYT matematik yayını unvanını hak ettiğini gösteriyor. Ayrıca Full Matematik satış rekoru kırarak Türkiye’de en çok satılan TYT Matematik kitabı unvanını da elinde bulunduruyor.  

Full Matematik Yayını Nereden Alınır?

Gerek Full Matematik Yayınları’nın gerekse tüm seçkin yayınların kitaplarını Türkiye genelinde 500 Şubesi bulunan İşler Kitabevlerinden alabilirsiniz. YKS için toplu şekilde kitap alışverişi yapacaksanız mutlaka evinize en yakın İşler Kitabevine uğramalısınız. Buradan ihtiyaç duyacağınız tüm kaynakları en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. 

FULL MATEMATİK YAYINI HAKKINDA

1998 yılında Gazi Üniversitesi Matematik Bölümüne başlayan üç dönem arkadaşı Halit Alper Çifci, Yusuf Aslan Öztürk ve İsa Sevgen tarafından 'Sana Full Yakışır' sloganıyla kurulmuş. Matematik üzerine uzmanlaşan bir yayın olan Full Matematik Yayınları sol sayfalarda klasik sağ sayfalarda yeni nesil sorular içeren soru bankalarını basarak yayın hayatına Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek başlamış. ÖSYM'nin Üniversiteye Giriş Sınavlarında Beceri Temelli Yeni Nesil sorulara yer vermesiyle birlikte öğrenciler, sınavlara hazırlık sürecinde Beceri Temelli Yeni Nesil sorulara ihtiyaç duymakta iken Soru Bankalarında sol sayfalarda klasik sağ sayfalarda yeni  nesil sorularla öğrencilerin  imdadına yetişmiş. MEB in her bir kazanımını kavratacak şekilde kolaydan zora doğru ilerleyerek hazırlanan kitaplar öğrencinin Matematik dersini öğrenmesinde büyük kolaylık sağlamakta. Her bir sorusu özenle yazılan titizlikle sıralanan ÖSYM’nin sormayacağı hiçbir soruyu barındırmayan kitaplar öğretmenler tarafından kısa sürede  büyük beğeni toplamış. Öğretmen ve öğrenciler tarafından büyük beğeni toplayan yayınevi ikinci yılında yazar kadrosunu genişleterek LGS sürecinde de öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla LGS Soru Bankaları ve Deneme Kitapları basmaya başlamış. Full Matematik Yayınları üçüncü yaşında, 7 ilden 10 yazar ile 5. sınıftan 12.sınıfa kadar toplam 10 kitapla yayın hayatına devam ediyor. Öğrenci ve öğretmenlerin kitaplarındaki bütün soruların video çözümlerine  yayınevine özel fullmatematik mobil uygulaması sayesinde ulaşılmakta. Çok sayıda özgün soru içeren kitapları öğretmen ve öğrenciler Türkiye'nin 81 ilinde hizmet veren İşler Kitabevlerinde inceleme fırsatı bulabilirler.

tyt-matematik-soru-bankasi-full-matematik-kapak-001.jpg

TYT MATEMATİK NASIL ÇALIŞILIR?

En iyi TYT matematik yayını hakkında bilgi sahibi olduğumuza göre gelelim öğrencilerin merak ettiği bir diğer konuya: TYT matematik nasıl çalışılır?

•Mutlaka konu çalışması yapın. Konu çalışması yapmadan soru çözmeye başlamayın. Bazı öğrenciler özellikle temel kavramlar gibi basit konuları bildiklerini düşünüp çalışmadan soru çözümüne geçebiliyorlar. Oysa bu konularda da bakılması, üzerinde durulması gereken bazı önemli noktalar bulunuyor. Dolayısıyla konu çalışması yapmadan soru çözmeye başlamayın.

•Bol bol soru çözün. Matematiğin püf noktası konuyu anladıktan sonra bol bol soru tipi görmektir. 

•Yapamadığınız sorunun çözümünü öğrenin. Yanlış cevaplanan bir sorunun doğrusunu öğrenmek yeni konu öğrenmeye eş değerdir. Mümkünse hocalarınıza sorun mümkün değilse kitabınızdan çözümüne bakın. İşte burada çözümlü soru bankası almanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Full Matematik Yayınları, tüm kitaplarını video çözümlü şekilde hazırlıyor.
 

İlksayfa Gazetesi

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.