Mazgal hırsızları güvenlik kameralarına yakalandı

Mazgal hırsızları güvenlik kameralarına yakalandı

Çankaya Gaziosmanpaşa’daki mazgalların hırsızlarca çalınma görüntüsü güvenlik kameralarına yansıdı. Kimliği belirlenemeyen şahısların hırsızlık yöntemi pes dedirtti.

Çankaya Gaziosmanpaşa Mahallesi Nene Hatun Caddesi üzerinde bulunan mazgallar hırsızların hedefi oldu. Hırsızların mazgalları çalma görüntüsü güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.  Mazgalların yanına gelip araç arızası süsü vererek demir mazgalları çalan hırsızların yöntemi pes dedirtti.  

GÜVENLİK KAMERALARI SANİYE SANİYE KAYDETTİ

mazgalllll.jpg

Hırsızlar şimdi de yollarda biriken yağmur sularının akması için yerleştirilen demir mazgallara gözlerini dikti. Başkent Ankara’da son günlerde artan mazgal hırsızlığı güvenlik kameralarına da yansıdı. Çankaya Gaziosmanpaşa Mahallesi Nenehatun Caddesi’ne dadanan hırsızlar çevrede bulunan güvenlik kameralarına aldırış etmeden mazgalları çaldı. Gündüz vakti hırsızlık yapan hırsızların yöntemi ise bir hayli ilginç.

ARAÇ ARIZALANMIŞ GİBİ DAVRANIYORLAR

Gaziosmanpaşa Mahallesi Nenehatun Caddesi’nde yol kenarında bulunan mazgallara gözlerini diken hırsızların mazgal çalma yöntemleri vatandaşları bir hayli şaşırttı. Araç ile seyir halindeyken mazgalların bulunduğu bölgeye yanaşarak araç arızalandı taklidi yapan hırsızlar, kaşla göz arasında mazgalları çalarak yollarına devam etti. Vatandaşlar tarafından dikkat çekmemek için böyle bir yol izleyen hırsızlar bu kadarına da pes dedirtti.

“AYNI ARAÇLA TEKRAR ÇALIYORLAR”

Çevrede bulunan güvenlik kameralarına yakalanan hırsızlar, yerine yenisi koyulan mazgalları daha sonra aynı araçla tekrar gelip tekrar çaldığı da gözlerden kaçmadı. Yetkililer ise çareyi mazgallara beton atarak sağlamlaştırmakta buldu. Semt sakinleri son günlerde mazgal hırsızlığının arttığını belirterek şu ifadeleri kullandı, “Cadde üzerinde seyir halindeki bir araç önce mazgalların bulunduğu yerleri tespit ediyor. Daha sonra mazgalların üstüne araçlarını çekerek, araç arıza yapmış izlenimi veriyor. Bir kişi araç arızası ile uğraşıyormuş gibi yaparken diğerleri mazgalları yerinden söküp araca atıyor. Daha sonra olay yerinde hızla uzaklaşıyor.”

TEHLİKEYE DAVETİYE ÇIKARIYOR

Yetkililerin çalınan mazgalların yerine yenisini koymasına rağmen hırsızların yeni takılan mazgalları da çaldığını belirten çevre sakinleri, emniyet güçlerinin olaya el atmasını istiyor. Çalınan mazgallar sonrası yolda oluşan çukur ve boşluklar ise hem araç sürücülerini hem de yayaların canlarını tehlikeye atıyor. Özellikle çocuklar, engelli vatandaşlar ve yaşlı vatandaşlar için boşalan mazgal çukurları tehlikeye davetiye çıkardığı görülürken, semt sakinleri mazgal hırsızlarını gören vatandaşlara emniyete bildirin çağrısı yapıyor.

EN ÇOK ÇANKAYA’DA YAŞANIYOR

Gazetemize gelen şikâyetler üzerine konuyu araştıran muhabirimiz Başkent’te mazgal hırsızlığını son günlerde arttığını tespit ederken, vatandaşların bu konuda mağdur edildiği gözler önüne seriliyor. Özellik ile Çankaya bölgesinde yoğunlaşan mazgal hırsızlığı ise en çok Cebeci, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Dikmen Akpınar ve Karapınar Mahallelerinde gözlemleniyor.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.