MEB'e çağrı: Özel kurslar kapatılmasın

MEB'e çağrı: Özel kurslar kapatılmasın

Türkiye’deki Özel Öğretim Kursları Platformu üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığına, öğretim kurslarının kapatılmaması için çağrıda bulundu.

daban.jpgAnkara’da bir araya gelen Türkiye’deki Özel Öğretim Kursları Platformu üyeleri, MEB’in öğretim kurslarının kapatılması kararına ilişkin açıklama yaptı.

Platform adına konuşan Korkut Daban, kursların kapatılmaması çağrısında bulundu. 

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) çatısı altında resmi faaliyet gösteren özel öğretim kurslarının kapatılmasının gündeme gelmesi üzerine Türkiye’deki Özel Öğretim Kursları Platformu üyesi yaklaşık bin kişi Ankara’daki Meyra Otel’de dün bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Platform adına konuşan Korkut Daban hiçbir derneğe, ideoloji ve siyasi düşünceye bağlı olmadıklarının altını çizerek özetle şunları söyledi. 

“TELAFİ EDİLEMEYECEK YARALARA YOL AÇACAKTIR”

 “Özel eğitim kurslarımız eğitim sistemimizin bir ihtiyacı olup Milli Eğitim Bakanlığının izni ve denetimi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Aileler çocuklarını üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanmak ve derslerine destek amacıyla gönül rızasıyla kurslarımıza göndermektedir. Kurslarımızın faaliyetlerini sürdürememesi eğitim sistemimizde telafi edilemeyecek yaralara yol açacaktır. Sadece öğrenciler değil kurs sahipleri ve bu kurumlara emek veren öğretmen ve personeller de zarar görecektir. Bakanlığımız yıllardır okullarda ve halk eğitim merkezilerinde destekleme kursları düzenlemektedir; ancak bu çalışmalar destek eğitim ihtiyacını karşılayamamaktadır. Özel eğitim kurslarına olan talep de devam etmektedir. Eğitim sistemimizde kurslar bir ihtiyaçtır ve bu ihtiyaç devletimizin denetimindeki kurslarımız aracılığı ile karşılanmaktadır” 

dsc_6304.jpg“YILLIK KAYIP 1,5 MİLYAR OLACAK”

“Resmi kayıtlara göre 2019 Ocak ayı itibari ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 2 bin 549 özel öğretim kursu bulunuyor. Bu kurslarda istihdam edilen öğretmen ve personel sayısı ise yaklaşık olarak 63 bin, aileleri ile hesapladığımızda böyle bir durumdan 200 bin kişi olumsuz olarak etkilenecektir. Özel öğretim kurslarının kapanmasıyla ülkemizin bir yıllık ekonomik kaybı 1,5 milyar TL olacaktır. Türkiye’mizde ailelerin gelir düzeyleri birbirinden farklıdır. Bu aileler çocuklarını daha iyi bir geleceğe hazırlamak için kurslara göndermektedir. Bu tercihlerinin ellerinden alınmaması gerekir. Zira tabiat boşluğu asla kabul etmez”

“GENÇLERİ FARKLI MECRALARA İTER”

“Genç nüfusa sahip olmamız geleceğe güvenle bakmamıza vesiledir. Gençlerimizin, kursların kapanmasıyla farklı mecralara gideceği göz önünde bulundurulması gereken bir husustur. Ülke olarak böyle acı bir tecrübeyi pırlanta gibi çocuklarımıza cemaat kisvesi adı altında ‘abi/ abla’ kimliği ile yaklaşan insanlara kaptırarak yaşadık. Böyle olumsuzlukların bir daha yaşanmaması için resmi faaliyet gösteren kurslara yasal engel getirilmemelidir. Bu nedenlerle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanımızın bizleri objektif ve sağduyu ile değerlendireceklerini düşünüyoruz.” 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.