Mektebim Okulu'ndaki öğrenciler, yaşayarak öğreniyor

Mektebim Okulu'ndaki öğrenciler, yaşayarak öğreniyor

Mamak’taki Mektebim Okulu’nun ana sınıfı öğrencileri, ‘Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme’ eğitim modeliyle hayata ve ilköğretime hazırlanıyor. Minikler, uygulamalı eğitimlerle, hayat gömleğinin ilk düğmesini kendileri ilikliyor. 

Mektebim Okulları’nın Mamak kampüsündeki ana sınıfı öğrencileri, hayata ve ilköğretime en iyi şekilde hazırlanmaya çalışılıyor.

Saygı, sevgi, paylaşma, dayanışma, sosyalleşme, iş bölümü, sorumluluk, çevreye ve doğaya saygı gibi birçok değerlerle eğitilen minik öğrenciler, eğitim ve hayat gömleğinin ilk düğmesini doğru bir şekilde iliklemeyi öğreniyor.

İlkokul öğrencilerine pratik eğitim

Minik öğrencilerin, sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi, hayattan kopuk yaşamaması, toplumun temel yapısını oluşturan değerler gölgesinde iyi bir eğitim alması için çalışılıyor.

Verilen bilginin pratiğe dökülmesiyle birlikte minikler, yaparak ve yaşayarak öğrenmenin tadını çıkarıyor.

Okulda verilen birbirinden farklı eğitimle, ana sınıfı öğrencileri, bir yandan hayata hazırlanırken bir yandan ise sosyal sorumluluk projelerine verilen destekle farkındalık oluşturuyor. 

img_e1007.jpgSOKAK HAYVANLARINI UNUTMUYORLAR

Mektebim’in anaokulu öğrencileri ‘Elini uzat, Yüreğime Dokun’ projesi kapsamında sokak hayvanlarına yardım ellerini uzatıyor.

Can dostlar için okulun lobisinde öğretmenlerinin eşliğinde kendi emekleri ile bir barınak yaparak; sokak hayvanlarının soğuktan korunmasını sağlıyor.

Aynı zamanda kuşlar için atık tuvalet rulolarından kuş yemliği yaparak kampüs bahçemizdeki ağaçlara asıyor.

ayva-recel.jpgREÇEL YAPIP TURŞU KURUYORLAR

Anaokulu öğrencileri ’Ürettiklerimizi tüketiyoruz’ sloganı ile çeşitli reçeller yapıyor ve turşu kuruyor.

Okulda bulunan minik tarım bahçelerinde miniklere uygun tarım aletleri kullanılarak toprağı tohuma hazırlıyor, mevsimine göre tohum ekimi yapıp hasat vakti ürünleri de kendileri alıyor.

Çocukların düşüncelerini aydınlatmak ve diğerleriyle ilişki kurma becerisini kazandırmak neyi nasıl gözlemlediklerini, sonuca nasıl ulaştıklarını sağlamak amacıyla çeşitli deney çalışmaları yapılıyor.

ntlu7923.jpgGERİ DÖNÜŞÜME MİNİK ELİ

Minikler, geri dönüşüm ve çevre projelerine de destek veriyor.

Evlerinden getirdikleri, kullanılmayan malzemeleri öğretmenlerinin eşliğinde değerlendiren öğrenciler, dönüştürülebilir atıkları okuldaki geri dönüşüm kutusuna atıyor.

Marketlerde ücretli poşet uygulamasına geçilmesi ile birlikte harekete geçen minikler, kullanmadıkları elbiselerinden alıveriş çantası yaparak çevre ve doğa gönüllüsü olduklarını gösteriyor.

Doğal kaynakları korumak atık yönetimi bilinci oluşturmak amacıyla atıklardan öğrenciler kendi oyuncaklarını tasarlıyor.

Ana sınıfı öğrencileri, gazetecilik ve çeşitli medya mecraları hakkında sektör temsilcilerinin sunumlarıyla bilgi sahibi oluyor. 

TUTUMLU MİNİKLER

Öğrenciler, “Barkoduna bak” sloganı ile alışverişte hem tutumluluk hem yerli ürün hem de ürün alırken nelere dikkat etmeleri konusunda gerekli bilgileri öğreniyor.  

ENDİŞE VE KORKULARINA YARDIMCI…

Düşünme becerileri ve zeka oyunlarını kapsayan etkinliklerle miniklerin hayata düşünsel bakmaları sağlanıyor.

Akademik anlamda doğru kalem tutma, el göz koordinasyonu sağlama, ses çalışmaları ve harfleri doğru yazabilme gibi çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Okul hemşiresi, miniklere hastalık, ilaç, ilaç kullanma ve rutin kontrol takiplerinin yanında iğne fobisi olan ya da doktora gitmek istemeyen öğrencilere genel bilgilendirme yaparak miniklerin korku ve endişesini yenmesine yardımcı oluyor.

Maket üzerinde insan vücudunu, iskelet ve kas sistemini anlatılıyor. 

img_8325.jpgŞİDDET VE ZORBALIK KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRME…

Ana sınıfı öğrencilerine “zorbalık” ve “şiddet” olaylarıyla karşılaştıklarında neler yapılması gerektiği konusunda da eğitimler veriliyor.

Bu konuda farkındalık oluşturmak için rehber öğretmeni tarafından seminer veriliyor, zorbalık haftasıyla ilgili görseller hazırlanıyor ve sınıflara, okula afişler asılıyor. 

okul-muduru-kadir-celik.jpgÜRETKEN YENİLİKÇİ ÇOCUKLAR…

Gazetemize konuşan Mektebim Ankara Mamak Kampüsü Müdürü Kadir Çelik, “Eğitimin ve gelişimin ömür boyu devam eden bir süreç olduğu bilinciyle hareket ederek üretken ve yenilikçi, toplumsal değerlere önem veren ve bu değerleri koruyan, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda başarılı, yabancı dil bilgisi ile fark oluşturacak nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Gelişen ve değişen dünyayı yakından takip ederek ve Endüstri 4.0’ın gerekliliklerini de göz önüne alarak Bütünsel Eğitim Modelimizi tüm kademelerde uyguluyoruz” dedi.

anaokulu-muduru-neslihan-hanim.jpgGELECEĞİ ADIM ADIM YÜRÜYORLAR

Anaokulu Müdürü Neslihan Özkan ise “0-6 yaş aralığındaki dönem, çocuğun gelişim hızının en yüksek seviyede olduğu dönemdir. Bu bağlamda bize çok önemli görevler düşüyor. Çünkü geleceğimizi şekillendirmek bizim elimizde. Mektebim öğrencileri, okul öncesinden üniversiteye kadar ‘Bütünsel Eğitim Modeli’ ile kendilerini keşfederek ve birer dünya vatandaşı olarak başarılı bir geleceğe adım adım yürüyor. Öğrencilerimizin bireysel özelliklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri amacıyla genel eğitim programımızda; beden eğitimi, görsel sanatlar, drama, müzik, matematik-sayma zamanı- yaratıcı düşünme, sanat ve Türkçe dil etkinliklerinin yanı sıra ‘Yenilikçi Eğitim Programı’mızda yer alan düşünme becerileri ve zekâ oyunlarını kapsayan M+ STATION dersimiz gibi çok sayıda eğitim ve sosyal sorumluluk projelerimiz var” diye konuştu. 

sinif-ogretmeni.jpgHAYATA HAZIRLIK

Anaokulu Öğretmeni Nihal Özer Gürbüz de minik anaokulu öğrencilerini hayata ve ilköğretim sürecine en iyi şekilde hazırlamak için çalıştıklarını söyledi.

Gürbüz, minik öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri için büyük çaba sarf ettiklerini kaydetti. Miniklerin sosyal sorumluluk projelerine büyük destek verdiklerini kaydeden Özer, tutumluluk, çevreyi koruma gibi konularda çok hassas olduklarını ifade etti. 

MİNİKLERİN DİLİNDEN

Ana sınıfı öğrencisi 5 yaşındaki Utku Doğan, okulundan ve kendilerine verilen eğitimden bir hayli memnun olduğunu anlattı.

Derslerinin çok keyifli geçtiğini kaydeden minik Utku, derslerde hiç sıkılmadığını anlattı.

5 yaşındaki Kaan ise, arkadaşlarından, öğretmenlerinden ve yaptıkları faaliyetlerden bir hayli memnun olduğunu söyledi.

Ali Kerem de, okulunda yeni yeni şeyler öğrendiklerini aktararak gördükleri eğitimler ve öğrendikleri hakkında bilgiler verdi. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.