Melih Gökçek kimdir? Biyografisi ve Memleketi

Melih Gökçek kimdir? Biyografisi ve Memleketi

Türkiye'nin başkenti Ankara'nın Belediye Başkanı olan Melih Gökçek kimdir? Son dönemde adı sıkça gündeme gelen Melik Gökçek'in gerçek yaşı kaçtır memleketi neredir? İşte AK Parti'de uzun senelerdir görev alan Melih Gökçen'in biyografisi ve hayatı

MELİH GÖKÇEK KİMDİR?

Asıl ismi İbrahim Melih Gökçek olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı 20 Ekim 1948 tarihinde doğmuştur. Üç çocuklu bir ailenin en büyüğü olan Gökçek ilkokul eğtimini Gaziantep'te tamamlamıştır. Ardından Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi okumak için Ankara'ya gelmiştir. 

Üniversite eğitimlerini de başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra parlamento konusunda muhabirlik yapmış ve sonra askere gitmiştir. Askerliğini Kıbrıs'ta yapmış döndükten hemen sonra kısa bir süre için ticaretle uğraşmıştır.

melih-gokcek-ailesi.jpg

MELİK GÖKÇEK'İN EŞİ VE ÇOCUKLARI KİMDİR?

1975 senesinde Nevin Gökçek ile hayatını birleştiren Melih Gökçek'in bu evlilikten Osman Gökçek, Ahmet Gökçek adında iki evladı bulunmaktadır.

SİYASİ HAYATI

Siyasi kariyerine 25 Mart 1984 yerel seçimleri’nde Keçiören belediye başkanı olarak başlayan Melik Gökçek 1994 senesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur.

Refah Partisi’nin kapatılması üzerine Fazilet Partisi’ne geçen Gökçek, 1999 yılı belediye seçimlerinde ikinci kez Ankara büyükşehir belediye başkanlığına aday oldu, yapılan seçimlerde %33,7 oyla ve 30.000 oy farkıyla Ankara tarihinde iki kez üst üste seçilen ilk belediye başkanı oldu.

melih-gokcek-siyaset.jpg

2004 yerel seçimlerinde üçüncü kez, 29 Mart 2009 yerel seçimleri seçimlerinde dördüncü kez, 30 Mart 2014 yerel seçimleri seçimlerinde 5. kez aynı göreve geldi ve Ankara tarihinde ilk kez beş dönem üst üste büyükşehir belediye başkanlığına seçilen kişi oldu. Ankara’da en uzun süre görev yapan belediye başkanıdır.

Günümüzde de halen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Melih Gökçek AK Parti bünyesinde çalışmalarını yürütmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.