Memur-Sen'den Mehmetçiğe destek açıklaması

Memur-Sen'den Mehmetçiğe destek açıklaması

Memur Sen’in öncülüğünde Türkiye'nin 81 ilinde eşzamanlı olarak "Tüm Anadolu Ayaktayız, Emperyalizme Karşı Savaştayız" temalı basın açıklaması yapıldı.

Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Mustafa Kır, "Ülkemizin emperyalizmle kanlı terör örgütlerine karşı verdiği mücadele de dün olduğu gibi bugünde yanındayız. Askerlerimiz vatanımızın bekası için Afrin'de teröre karşı Zeytin dalı operasyonu gerçekleştiriyor. Afrin emperyalist aklın çöküşünü sağlayacak sömürgeci devletlerin Ortadoğu'daki planlarının çöküşünü hızlandıracaktır. Harekâtın 26'ncı günündeyiz. Beklemesinler diyerek cepheye koşan yiğitlerimizin kimi şehitlik makamına ulaştı kimi gazilik mertebesine ulaştı. Afrin'de yaşananlar üzerinden ortaya iki fotoğraf çıkıyor. İlki, küresel mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan Türkiye'dir. İkincisi ise terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan silah ve mühimmat yardımlarıyla terör örgütleriyle stratejik ortaklık kuran bu şekilde Türkiye'nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şerlerdir” dedi. 

“Kirli ittifak ortaya çıkmıştır”

dsc_0610.jpg

Zeytin Dalı Türkiye'nin emperyalizme direnme iradesinin emperyalistlerin Suriye'de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adıdır diyen Kır, “Suriye'de oluşturmak istedikleri düzen öyle kirlidir ki tarihte eşine pek az rastlanır şekilde milyonlarca insanı katletti. Yerlerinden yurtlarından etti. DEAŞ'ı PKK/YPG'yi ve FETÖ'yü bu noktadan değerlendirdiğimizde ülkemizde ve bölgemizde son beş yıldır yaşananları daha net anlamış oluruz. Bu terör örgütleri arasındaki hem gizli hem de kirli ittifak bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Afrin'de yürütülen operasyona karşı içeride karşıt cephe oluşturmak için ter ve dil dökenler de bizim nazarımızda bu kirli ittifakın tapınak şövalyeleri hükmündedir" dedi.

Ordumuzun gücüne tüm dünya şahit olacaktır

ABD ve bazı ülkelerin Zeytin Dalı Harekâtı’na karşı DEAŞ’la mücadeleyi akamete uğratmasın söylemlerinin altında yatan gerçeği ve neyi amaçladıklarını çok iyi bildiklerini belirten Kır, “Terörist unsurların işgal ettikleri bölgeler devletimizin bekası için mutlaka bertaraf edilmesi gereken tehlikeli bölgelerdir. Kahraman ordumuzun bu güce, kuvvete, kudrete sahip olduğuna tüm dünya şahit olacaktır. 15 Temmuz ihanet kalkışmasının senaristi ABD ordumuzun zayıf düştüğünü zannedip terör örgütlerini eğitip silahlandırarak 15 Temmuz’un rövanşına soyunmuştur” ifadelerini kullandı.

“Emperyalizme karşı onurlu bir savaş veriyoruz”

“15 Temmuz darbe girişimiyle ordusu zayıfladı’ dedikleri Türkiye’nin teröre karşı sürdürdüğü başarılı operasyonlar sonrasında sivil katliam yapmakla mahir bazı ülkelerin ‘Siviller zarar görüyor’ kartını devreye sokmaları da gerçekten manidar” diyen Kır, “Türkiye, 15 Temmuz darbesinden sonra ordusuna sızmış gladyo artıklarını ve emperyalizmin aparatı FETÖ’cüleri temizleyerek operasyon gücünü artırmıştır. Asıl korkulan budur. Korktukları başına gelecek, emperyalizm ülkemizden olduğu gibi medeniyet coğrafyamızdan da def edilecek. Biz sulh istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz; ‘Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor’ Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı’nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de Allah yardımcınız olsun diyoruz” diye konuştu.

Sağlık-Sen'den Zeyin Dalı'na tam destek

Memur-Sen'in 81 ilde aynı anda düzenlediği Afrin'e destek etkinliğinden önce, Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'nda Sağlık-Sen'in öncülüğünde düzenlenen "Türkiye Sevdaslısı Sağlıkçılar Başkent'te Buluşuyor" eylemi düzenlendi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Afrin'de düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonu'na tüm Türkiye sevdalısı sağlıkçıların destek verdiğini ifade ederek, Türk Tabipler Birliği'ne (TTB) tepki gösterdi. TBB'nin Afrin'de düzenlenen Zeytin Dalı operasyouna yönelik açıklamalarının kabul edilemez olduğunu söyleyen Memiş, tüm sağlık çalışanlarının TSK'nın ve kahraman Mehmetçiğin yanında olduğunu söyledi.  

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.