Merkeze var çevre ilçelere yok

Merkeze var çevre ilçelere yok

Başkent’teki toplu taşımada hayata geçirilen temassız kredi kartıyla seyahat uygulaması 3 lira ve üzeri tarifenin geçerli olduğu Akyurt, Çubuk ve Elmadağ gibi çevre ilçelerin ulaşım hatlarında kullanılamıyor. 

Başkent’teki toplu taşımada hayata geçirilen temassız kredi kartıyla seyahat uygulaması 3 lira ve üzeri tarifenin geçerli olduğu Akyurt, Çubuk ve Elmadağ gibi çevre ilçelerin ulaşım hatlarında kullanılamıyor. 

Ankara’da 31 Aralık 2018 tarihinde uygulamaya konulan temassız kredi kartıyla seyahat uygulaması Ayaş, Akyurt, Çubuk ve Elmadağ gibi çevre ilçelere giden toplu taşıma aracı olan EGO’larda kullanılmıyor. Birçok vatandaşın mağdur olduğu konu hakkında Büyükşehir yetkilileri; kredi kartıyla toplu taşıma araçlarının kullanılmasını sağlayan sistemin 3 liraya odaklı olduğunu, 3 lira ve üzeri ücret tarifesi olan otobüs hatlarında kredi kartının kullanılamadığını belirtiliyor. Vatandaşlar ise çevre ilçelere giden birçok hattın 3 lira üzeri ücret tarifesi uyguladığını hatırlatarak, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor.

BAZI HATLARDA KULLANILAMIYOR

Başkent’te toplu taşımada 24 Aralık’ta deneme uygulaması yapılan ve 31 Aralık 2018 tarihi itibari ile tamamen uygulamaya koyulan temassız kredi kartıyla seyahat, bazı çevre ilçelere giden toplu taşıma araçlarında kullanılamıyor. Ankarakart validatörlerine okutarak tek biniş ücreti olan 3 TL karşılığında seyahat edebilme imkânı sunan kredi kart sistemi Çubuk, Elmadağ gibi Başkent’in çevre ilçelerine giden yolcu taşıma otobüslerinde kullanılmıyor.

211220181841308822794.jpg

3 LİRA ÜZERİ TARİFEDE GEÇERSİZ SAYILIYOR 

Birçok vatandaşın mağduriyet yaşadığı konu hakkında, muhabirimizin Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sorunu ileterek bilgi aldı. Yetkililer sistemin 3 liraya odaklı olduğunu, 3 lira ve üzeri ücret tarifesi olan hatlarda kullanılamadığını belirtti. Başkent’te çevre ilçelere giden birçok hat ise 3 liranın üzerinde ücret tarifesi uyguluyor. Merkezden bazı çevre ilçelere giden EGO ve ÖTA’larda ücret tarifi ise şöyle; Çubuk 3,40 lira, Akyurt 3,30 lira, Elmadağ 3,60 lira, Ayaş 5,45 lira. Buna göre birçok çevre ilçelerde hat ücretinin 3 lira üzerinde olması, kredi kartı ile seyahati imkânsız kılıyor. 

EN KISA ZAMANDA ÇÖZÜME KAVUŞTURULSUN

Vatandaşlar ise mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep ediyor. Birçok vatandaş çevre ilçelere gitmek için toplu taşıma araçlarına bindiklerinde bu sorunla karşılaştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Toplu taşımada ‘temassız kredi kartı geçiyor’ denilmişti, bu habere çok sevinmiştik. Önceki gün şehir dışından gelen bir yakınımla EGO’nun 487 numaralı Çubuk otobüsüne bindik. Yakınım için kredi kartını okutmaya çalıştım ancak hata verdi. Bunun üzerine otobüs şoförü, kredi kartlarının farklı tarifeye yolcu taşıyan otobüslerde geçmediğini söyleyince mağdur olduk. Neyse ki otobüs içerisinden birinin kartını kullandık. Yetkililer sistemi bir an önce çevre ilçelere giden hatlara da adapte etsin. En kısa zamanda çözüme kavuşturulsun.”

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.