‘Meslekleri Olmasın’

‘Meslekleri Olmasın’

Vakit namazları, Cuma namazı ve teravih namazı sonrası vatandaştan para isteyerek duygu sömürüsü yapan dilencilere karşı Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyeti camilere uyarı afişleri asıp “Dilencilik meslekleri olmasın” uyarısında bulundu

Cuma günleri ve vakit namazlarında cami önlerine vatandaşların yoğun olduğu meydan, cadde, etkinlik alanlarında para isteyen dilencilerin sayısı her geçen gün artıyor. Cami önlerini, köşe başlarını ve bulvarlardaki trafik ışıklarını olduğu alanları mesken tutan dilenciler Ramazan ayını da fırsat bilerek vatandaştan duygu sömürüsü yapıyor.
Kimi zaman engelli rolü yapan dilenciler, çoğu zaman kucaklarındaki bebeklerle para isteyerek kendisini acındırıyor. Vatandaşların iyi niyetini suiistimal ederek dilenciliği meslek haline getirenlere karşı Pursaklar Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü uyarıcı ve bilgilendirici afişler hazırladı. Hazırlanan afişlerde “Açılan her ele verilen para, bir sonraki eli getirir. Dilencilik meslekleri olmasın!” yazılarıyla camilere, kamu kurumlarına asıldı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.