Meslekte 50 yıl gururu

Meslekte 50 yıl gururu

Mesleğinde yarım asrı geride bırakan 23 duayen gazeteciye, İLEV tarafından 'Meslekte 50. Yıl Onur Ödülü' verildi. Yurdun dört bir yanından gelen duayenler, ödüllerini öğrencilerin elinden aldı.

Mesleğinde 50 yılı geride bırakmış gazetecilere ve basın sektöründe çalışan duayenlere Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde (İLEF) 'Meslekte 50. Yıl Onur Ödülü' verildi. Ankara Üniversitesi İletişimliler Vakfı (İLEV) ve Gazeteciler Cemiyeti'nin 25 Mayıs'ta ortaklaşa düzenlediği programa  fakülte dekanı Prof. Dr. Abdülrezzak Altun,  İLEV Başkanı Ali İnandım, ÇGD Onur Kurulu Üyesi Ahmet Abakay, ile İLEF'te görevli akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İYİ BİR USTANIN ETEĞİNE YAPIŞIN VE PİŞİN 

Bu yıl 17. düzenlenen 'Meslekte 50 Yıl Onur Günü' ödül töreninin açılış konuşmasını yapan İLEV Başkanı Ali İnandım, meslekte usta-çırak ilişkisine dikkat çekerek "Çırak olunmadan kalfa, kalfa olunmadan usta olunmaz. 
Günümüzün en büyük problemlerinden biri çıraklık, çırak hiçbir sektörde bulunamıyor. Meslektaşlarımız artık usta çırak ilişkisini yürütemiyor. İletişim fakültesi mezunları çok olmasına rağmen mezunlar gazeteciliğe usta çırak ilişkisi içinde başlamıyor, herkesin kendi yoluna gitmeye çalışıyor  gençlere tavsiyemdir. İyi bir usta bulup eteğine yapışın" dedi. İnandım, insanı kolaycılığa iten internet arama motoru Google'ın meslek tecrübesi için iyi bir usta olmadığını belirtti.  

SAYILARI OLDUKÇA FAZLA...

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezzak Altun ise 
"İletişim alanına giren meslekler diye bir tanım var. Bu çok geniş bir alan ve bu alanda çalışan ustaların sayısı oldukça fazla. Bu alanda son zamanlarda yaşanan sıkıntılar olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi. 

MESLEKTE 50 YILI GERİDE BIRAKTILAR 

Meslekte 50. yılına ulaşan ve törende ödüllendirilen duayen gazetecilerin listesi şöyle: "Abdi Pehlivan, A. Yener Özkesen,  Aykut Ünker, Binnaz Gürdil, Emin Karaca, Ercan Doğu, Erdoğan Varol,  Hüsnü Arıkan,  İsa Okutan, Kemalettin Bereket, Kenan Seven, Mehmet Gündüz, Neşe Bilginer, Nevzat Yılmaz, Osman Hakan Kiracı, Osman Nuri Üntürk, Ömür Olgundemir, S. Ergin Sanver, S. Yılmaz Şerefhan, Taylan Erten, Uzman S. Sağlık, Üstün Tuncer ve Yaşar Aysev.

S. Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.