Mesut Akgül kimdir? Biyografisi ve memleketi

Mesut Akgül kimdir? Biyografisi ve memleketi

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül kimdir? Ankara'nın nüfusu en çok dördüncü ilçesi Mamak'ın belediye başkanı olan Mesut Akgül kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte Mesut Akgül’ün hayatı ve biyografisi…

MESUT AKGÜL KİMDİR?

Mesut Akgül 1967 senesinde Mamak’ta dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini Piyalepaşa İlkokulunda tamamlamıştır. Orta eğitimini Tuzluçayır Ortaokulun da, lise eğitimini Abidinpaşa Endüstri Meslek Lisesinde tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise 1988 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü okuyarak tamamlamıştır.  Mesut Akgül, Zeliha Akgül ile evli ve 2 çocuk sahibidir.

Derneklerde, vakıflarda ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapan Mesut Akgül, 2003-2005 yılları arasında Et ve Balık Kurumun da yönetim kurulu başkan vekili olarak görev yapmıştır.

2001 yılında Ak Parti Mamak İlçe Başkanlığında kurucu yönetim kurulu üyeliği, ilçe seçim işleri başkanlığı, siyasi ve hukuk işleri başkanlığı yaparak siyasi hayatını başlatmıştır.

mesut-akgul-biyografisi.jpg

Mesut Akgül, 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde AK Parti Ankara I. Bölge 11. sıra milletvekili adayı olarak seçimlere girmiştir.

28 Mart 2004 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Ak Parti İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 2006 yılında yapılan 2. Olağan Kongresinde Mamak Belediye Başkanlığı’na aday olabilmek için İlçe Başkanlık görevinden istifa etmiştir. 29 Mart 2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde halkın oylaması ile Mamak Belediye Başkanı seçilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.