MHK'dan Alanyaspor - Fenerbahçe maçı açıklaması

MHK'dan Alanyaspor - Fenerbahçe maçı açıklaması

Kural hatası iddialarıyla gündeme gelen Alanyaspor - Fenerbahçe maçı ile ilgili sarı-lacivertli yönetim TFF'ye itiraz da bulunmuştu. MHK Başkanı Zekeriya Alp, tartışılan konuya noktayı koydu.

Fenerbahçe Kulübü, deplasmanda 3-1 yenildikleri Alanyaspor maçında kural hatası yapıldığı gerekçesiyle dün Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurma kararı almıştı. Sarı-lacivertli yönetim, Alanyaspor'un attığı ilk ve ikinci golle ilgili detaylı incelemelerde bulunup maçın tekrarı için talepte bulunacak. Çok tartışılan kural hatası itirazları ve hakem eleştirileriyle ilgili Sözcü gazetesine konuşan MHK Başkanı Zekeriya Alp ise tartışmalara noktayı koydu.

"KURAL HATASI YOK"
MHK Başkanı Alp, Alanyaspor - Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı pozisyon ile ilgili "Kesinlikle kural hatası yok" dedi. Hakem Halis Özkahya'nın çok iyi maç yönettiğini ve maçta hiçbir sorun olmadığını belirten Alp, "Ne yapalım? Bu hakemlerle bu ligi götüreceğiz. Galatasaray maçını Palabıyık kötü mü yönetti? Meler Beşiktaş maçında kötü müydü? Hem Fener hem Beşiktaş yenildi. Galatasaray zor kazandı. Trabzon beraberliğe razı oldu. Demek ki büyük-küçük takım yok. Hakemlerimiz çıkıp adam gibi maç yönetiyor. Hakemlerimizi kazanma yoluna gitmeliyiz. Çünkü sahada adaleti onlar sağlıyor." dedi.

"YORUMCULAR ORTAMI BİLEREK GERİYORLAR"
Alp, "Göreve başlarken Nihat Özdemir başkana da söyledim; her hakemi her maça veririm. Yok Fenerbahçe o hakemi istemiyor, yok Beşiktaş bunu istemiyor, Trabzon ile o hakemin sorunu var... 'Şu maçta şu, bu maçta bu' yaklaşımıyla hakem de bulamayız. Neymiş VAR bunu görmüş, öbürünü görmemiş... Biz bilimsel çalışıyoruz. Hakem 'siyah beyaz' hata yaptıysa dinlendirilir. Gözlemci raporuna göre karar veririz. Yorumcular ortamı bilerek geriyorlar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.