Milli curlingciler yeni sezonda iddialı

Milli curlingciler yeni sezonda iddialı

Curling Milli Takımı, ay-yıldızlı bayrağı uluslararası müsabakalarda temsil etmek için yeni sezona iddialı hazırlanıyor.

Türkiye'nin ev sahipliğinde Erzurum'da yapılan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na katılması için kurulan ve kısa sürede Türkiye'nin adını bu alanda dünyaya duyurmayı başaran Curling Milli Takımı, yeni sezonda uluslararası müsabakalarda kürsüde yer almak istiyor.

Erzurum'da geçen yıl düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda (EYOF), erkek ve kadınlarda başarılı sonuçlar alan ve yeni sezona aynı kentte iddialı hazırlanan milli curlingciler, ilk olarak 13-20 Ekim tarihlerinde Kanada'nın Kelowna kentinde yapılacak Dünya Karışıklar Curling Şampiyonası'nda başarılı olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Milli sporcular, daha sonra 16-24 Kasım tarihlerinde Estonya'nın ev sahipliğinde organize edilecek Büyükler Avrupa Curling Şampiyonası'nda kürsüye çıkmayı hedefliyor.

Kadın Milli Takım Antrenörü Sadık Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce düzenlenen müsabakalarda birçok başarı kazandıklarını söyledi.

Topaloğlu, geçen sezon Türkiye'nin curling tarihinde önemli aşama kat ettiklerini belirterek, "Bayanlar A klasmanına çıktık ama bazı olumsuzluklar yüzünden tutunamadık ve maalesef B klasmanına geriledik. Yine geçen sene yarıştığımız karışık müsabakasında ülke tarihinde ilk defa milli takımımız ilk 8'e kalarak önemli bir başarı kazandı." diye konuştu. 

"Hedefimiz ilk üçe girerek bir üst kademeye yükselmek"

Türkiye'nin curling branşındaki bilinirliğinin giderek arttığını vurgulayan Topaloğlu, bunun her turnuvada elde edilen başarıdan kaynaklandığını kaydetti.

Topaloğlu, "Dünyada curling branşında tanınır bir ülke değildik ama hemen hemen bütün ülkeler artık Türkiye'den çekinmeye, korkmaya başladı. Çünkü her turnuvada başarı elde ettik ve derecesiz bir turnuvamız yok. Yeni sezonda A milli, yıldızlar, gençler ve karışık takımlarımızla kürsüye çıkmayı istiyoruz. Hedefimiz ilk üçe girerek bir üst kademeye yükselmek." şeklinde konuştu. 

"Ülkemizi A klasmanında temsil etmek istiyoruz"

Yeni sezonda düzenlenecek müsabakalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini anlatan Topaloğlu, bütün kategorilerde başarılı olmak için çalışmaların devam ettiğini aktardı. 

Topaloğlu, şunları kaydetti:

"13-20 Ekim tarihlerinde Kanada'da Dünya Karışıklar Curling Şampiyonası var. Ardından 16-24 Kasım tarihlerinde Estonya'da kadın ve erkek milliler ayrı ayrı yarışacak. Daha sonra düzenlenecek Dünya Gençler B Klasmanı Şampiyonası var. Bu şampiyonalardaki amacımız kadınlar ve erkeklerde derece elde ederek ülkemizi A klasmanında temsil etmek."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.