Milli Mücadele hangi silahlarla yapıldı? Kurtuluş Savaşı silahları nerede?

Milli Mücadele hangi silahlarla yapıldı? Kurtuluş Savaşı silahları nerede?

Kurtuluş Savaşı hangi silahlarla yapıldı? Topyekûn Milli Mücadele’nin verildiği o silahlar nerede? Hangi müzede teşhir ediliyor? İşte Ankara'da bir müzede sergilenen Kurtuluş savaşı silahları:

Birinci Dünya Savaşı’na Almanya ile birlikte katılan Osmanlı Devleti, Müttefiklerinin savaştan yenik çıkması üzerine topraklarının önemli bir kısmını kaybetmişti.

Başta İstanbul olmak üzere Anadolu’nun dört bir yanı düşman kuvvetlerince işgal edilmiş; İstanbul’daki Damat Ferit hükümeti yenilgiyi kabullenerek, ABD mandasını savunur hale gelmişti. İşte tam bu noktada Gazi Mustafa Kemal önderliğindeki Kuvayı Milliye, 1919-1922 yılları arasında ulusal kurtuluş savaşını başlatarak düşman kuvvetlerini Anadolu’dan söküp atmıştır. 

Peki Kurtuluş Savaşı hangi silahlarla yapıldı? Milli mücadele silahları nelerdi? Topyekûn Milli Mücadele’nin verildiği o silahlar nerede? Hangi müzede teşhir ediliyor? 

İşte cevabı: 

Bilindiği üzere Kurtuluş Savaşı tek cephede değil; 7 düvele karşı Anadolu’nun dört bir yanında verilmiştir. Kurtuluş Savaşı’na Anadolu’nun her tarafından eli silah tutan herkes destek vermiştir. 

Birinci dünya savaşından kalan silahlar yetersiz kalınca; Pakistan halkının yardımı ve Anadolu İnsanından toplanan paralarla Rusya’dan yeni silah ve cephanelik alınmıştır. Bugün o silahların önemli bir kısmı Ankara Ulus’taki Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde sergilenmektedir. 

İşte Ankara Ulus’taki Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde sergilenen Kurtuluş Savaşı silahları ndan bazıları: 

k3-001.jpg

k4-002.jpg

k5-001.jpg

k6-001.jpg

k2-004.jpg

k1-002.jpg

 

Gazeteilksayfa.com

 

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.