Minik hafızlar yetişecek

Minik hafızlar yetişecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din ve Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ‘Örgün Eğitim ile Birlikte Hafızlık Projesi’ sayesinde minik hafızlar yetişecek. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din ve Öğretimi Genel Müdürlüğü ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Örgün Eğitim ile Birlikte Hafızlık Projesi’nin uygulandığı okullardan biri de Mamak Şehit Erhan Yıldırım İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf erkek öğrencilerine uygulanacak projede çocuklar temel derslerinin yanı sıra 5, 6, 7, 8’inci sınıfta hafızlık eğitimi alacak. Eğitimin sonunda başarılı olan öğrencilere Umre ziyareti hediye edilecek. Ancak çocukların projeye katılabilmesi için 60 soruluk yazılı sınavdan geçmeleri gerekecek. 

EĞİTİMİ ERKEN YAŞTA VERMEK AVANTAJ

Proje kapsamında hedeflenen konuların başında hafızlık eğitimin erken yaşta verilmesinin avantajından faydalanmak ve öğrencilerin örgün eğitimden uzak kalmadan bir üstteki eğitim kurumuna hazırlanılması hedefleniyor. Onun dışında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda özgüvenleri yüksek, milli değerlere bağlı çocukların da yetişmesi amaçlanıyor. 

KUR’AN-I KERİM’İN TEMEL KONULARINI BİLMELERİ SAĞLANIYOR

İlkokul 5’inci sınıf çocuklarının hafızlık eğitimi sayesinde Kur’an-ı Kerim’in ana konularının öğrenilmesini, dini ve ahlaki sorumluluklarının bilincine varmaları hedefleniyor. Ayrıca çocuklar din hizmetlerinde temel becerileri kazanarak geleceğe hazırlanması amaçlanıyor. 

YALNIZCA DERS DEĞİL SPOR DA VAR

Çocuklar temel müfredat eğitimi, hafızlık eğitiminin yanı sıra yetenekleri doğrultusunda futbol, satranç, basketbol, masa tenisi gibi spor dallarına teşvik edilerek becerilerinin gelişmesi isteniyor. Bunun yanında çocukların sosyal yönlerinin geliştirilerek kişi ya da topluluklar arasında yaşanan problemlere çözüm üreterek evrensel değerlere sahip gençler olması hedefleniyor. 

minik-hafizlar-yetisecek,diyanet-isleri-baskanligi,-din-ve-ogretimi-genel-mudurlugu,-orgun-egitim-ile-birlikte-hafizlik-projesi.jpg

ÖDÜL UMRE ZİYARETİ

Bu projeye katılmak isteyen çocuklar 4. sınıf konularından oluşan Türkçe, Matematik, İngilizce, Fen Bilgisi ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi’ne dair 60 sorudan sorumlu olacaklar. 70 dakika sürecek sınava başvurular, 3 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar sürecek. Sınav 5 Mayıs 2019 günü 10.30’da gerçekleşecek. Sınavdan başarılı olan çocuklar, 11 Mayıs’ta eğitimlerine başlayacak. Proje kapsamında eğitim sonunda sertifikalarını alan çocuklara ise anlamlı bir hediye olarak Umre ziyareti sağlanacak. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.