Mirası yaşatmalıyız

Mirası yaşatmalıyız

Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Anadolu geleneksel el sanatlarının atalarımızdan miras kaldığını hatırlatarak, “Bu gelenekleri yaşatmamız ve gelecek kuşaklara aktarmamız lazım” dedi.

Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Anadolu geleneksel el sanatlarının atalarımızdan miras kaldığını hatırlatarak, “Bu gelenekleri yaşatmamız ve gelecek kuşaklara aktarmamız lazım” dedi.

ak-parti-ankara-milletvekili-nevzat-ceylan,-anadolu’nun-altin-elleri-3-001.jpg

Anadolu’nun Altın Elleri 3” adlı geleneksel el sanatları karma sergisi Kızılay Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı. Sergi açılışını Ak Parti Ankara Milletvekilleri Nevzat Ceylan ile Asuman Erdoğan yaptı. Açılış sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ceylan, geleneksel el sanatlarının atalarımızdan miras kaldığını hatırlatarak, bu sanat dallarını yeni nesile tanıtmak gerektiğini belirtti. Ceylan, “İnşallah yeni nesiller, bu sanatları daha da geliştirerek, bir taraftan gelenekleri yaşatır, bir taraftan da yeni sanatlarla birbirlerini tamamlayacak şekilde çalışmalar yaparlar. Bizim bu gelenekleri yaşatmamız ve gelecek kuşaklara aktarmamız lazım” dedi.

anadolu’nun-altin-elleri-3,,-001.jpg

ATALARIMIZDAN MİRAS KALANLAR

Ceylan, Anadolu geleneksel el sanatları ürünlerinin sergide sergilenmesinin mutlu edici olduğunu belirterek, “Geleneksel sanatlarımızın burada sergilenmesi bizleri mutlu ediyor. Bizim bu gelenekleri yaşatmamız lazım. Buradaki bütün sanat dalları geçmişten, atalarımızdan bizlere miras kalanlardır. Bu yüzden bu sanat dallarını yeni neslin tanıması, bir şekilde sanata dökmesi gerekiyor. Bu insanları desteklemek gerekiyor. Türk kültürü ve sanatına verdikleri emeği, desteği tebrik ediyorum. Bu emek ve geleneksel sanatların gelecek kuşaklara devam ettirilerek öğretilmesi  son derece önemli” dedi.

anadolu’nun-altin-elleri-3,-003.jpg

ANKARA’DA ÇALIŞMALAR YETERSİZ

“İnşallah yeni nesiller de bu sanatları daha da geliştirerek, bir taraftan gelenekleri yaşatırken bir taraftan da yeni sanatlarla birbirlerini tamamlayacak şekilde çalışmalar yaparlar” diyen Ceylan, Başkentte geleneksel el sanatları ile ilgili çalışmaların yeterli olmadığını hatırlattı. Ceylan, “Maalesef Ankara’da bu çalışmalar yeterli seviyede değil. Sanatçılarımızın sayılarının artırılması lazım. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu konuda ciddi destek ve çalışmaları var. Geleneksel el sanatları unutulmaya yüz tutmuştu ve son yıllarda gösterilen çabalar neticesinde tekrar gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu da bizler için sevindirici” ifadelerini kullandı.

ak-parti-ankara-milletvekili-nevzat-ceylan,-anadolu’nun-altin-elleri-3,.jpg

DESTEKLİYORUZ

Kültür ve sanat ile ilgili her çalışmaya destek vermek için çaba gösterdiklerini kaydeden Ceylan, sanatçıların ayrıca sergilerini ziyaret ederek onlara moral desteği verdiğini de belirtti. Ceylan, “Sanatçılarımıza tüm desteği sağlamaya çalışıyoruz. En azından sergilerini ziyaret ederek, destek veriyoruz. Bir sorunları olduğunda yanlarında oluyoruz. Bu sanat dallarının gelişmesi için karınca kararınca elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu. 16 Nisan Salı günü açılışı gerçekleştirilen sergi 22 Nisan Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.