Emrah ÖZCAN

Emrah ÖZCAN

2 önemli soru

2 önemli soru

Değerli okurlar, dün sandık başına giderek bir kez daha tercihimizi yaptık. Zorlu bir süreçten geçtik. Gerçekleştirilen yerel seçimler olmasına rağmen süreç genel seçimler havasında geçti. Sert ve gereksiz söylemlere maruz kaldık. Yaklaşık 2 aydır halkın omuzlarına yüklenen baskı ve stres nihayet son buldu. Vatandaş bir nebze de olsa rahat bir nefes aldı. Seçim sonuçları kimisini sevindirdi, kimisini üzdü. 82 milyonu aynı anda sevindirebilmek zor. Özellikle de seçim zamanlarında.

Sonuçlar ülkemiz için hayırlı olsun. Belki sandıktan çıkan sonuç 82 milyon insanı aynı anda sevindiremeyebilir ama halkın iradesine saygı duymayı öğretir.

Cumhuriyetten bu yana ülkemizde bazı şeyler çok konuşuldu, çok tartışıldı. Bazı şeyleri kimi kesim kabul etti, kimisi şiddetle karşı çıktı. Bir kesimi mutlu eden hak ve kararlar diğer kesimi mutsuz etti. Yeri geldi mağdur da etti.

Lakin sandıktan çıkan sonuçlar 82 milyon insanı aynı anda sevindiremesede bu millet seçme ve seçilme hakkını çok sevdi. Hiçbir zaman itiraz etmedi. Kendisini yönetecek kişileri demokratik bir yöntemle seçmek bu milleti her daim mutlu etti. Halk asıl gücün her zaman kendisinde olduğunu bildi. Tam yetki verdiği liderleri zamanı geldiğinde oturdukları koltuktan indirmesini de bildi.

Bu seçimler sadece yerel yöneticileri seçmek içindi. O yüzden sonuçları çok tartışmaya büyütmeye gerek yok. Bu süreçte söylenen sözler yarın bir gün unutulacak. Önümüzde seçimsiz uzun bir dönem var. En azından biz öyle umut ediyoruz. Halk olarak sürekli sandığa gitmekten yorulduk. Artık ülke olarak önümüze bakmalıyız. Ekonomiyi düzeltmek ve iyileştirmek için elimizi taşın altına koyarak, üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. 
Her zaman söylerim. Bu ülke hepimizin. Aynı sınırlar içinde yaşıyoruz. Aynı acıyı, sevinçleri paylaşıyoruz.

Seçim sürecinde görüş olarak ayrı düştüğümüz “eşi-dostu” kırdığımız için bir nebze de olsa hüzün hissediyor muyuz? 

Yoksa seçimden önce olduğu gibi sonraki süreçte de buna böyle devam mı edeceğiz? 

Bence kendimize sormamız gereken iki önemli soru bu. Millet olarak altına imza attığımız tüm başarılar birlik ve beraberlik içindeyken oldu. Bence bunu hatırlamalı ve hatırlatmalıyız. Siyasetin bizleri bu kadar ayrıştırmasına müsaade etmemeliyiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
SON YAZILAR