Ankara Kalesi’ndeki surlara korkuluk

Ankara Kalesi’ndeki surlara korkuluk

Daha önce gazetemizin birçok kez gündeme getirdiği Ankara Kalesi’ndeki surların üzerinden düşme tehlikesine karşı Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı. Kale, sur üzerine korkuluk yapımı için Kale ziyarete kapatıldı. 

Ankara Kalesi’ndeki düşme tehlikesi ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışma başlattı. Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü’nün ‘Ankara Kalesi surlarındaki düşme tehlikesine karşı önlem amaçlı korkuluk imalatı’ projesi uygulamaya koyuldu. Kalenin kapılarına kilit vurularken gelen ziyaretçilere ‘Korkuluk yapımı nedeniyle kapalıdır’ yazıları asıldı. 

korkuluk3.jpg

DÜŞENLER OLMUŞTU

Ankara Kalesi’ni ziyarete gelenler Başkent’i tepeden izlemek için surların en üstlerine kadar çıkıyor. Fakat yükseklikten ve zeminin bozukluğundan kaynaklı daha önce kazalar yaşanmıştı. Bir defasında kaleyi görmeye gelen bir turist dengesini kaybederek düşmüştü. Yine kalenin arka tarafında tamamen korumasız yerde de iki genç dengesini kaybederek aşağı düşmüş ve yaralanmıştı. 

GÜNDEME GETİRMİŞTİK

Daha önceki yıllarda sıkça kalede böyle bir tehlike olduğunu gazete olarak gündeme getirmiştik. En son 2018 yılının Şubat ayında ‘KALE’DE TEHLİKE’ manşetiyle duyurmuş ve yaşanan tehlikeyi gözler önüne sermiştik. Çoğu vatandaşın selfie çektiğini ve bu tarz çok kaza yaşandığını da ifade etmiştik. Vatandaşlar ise kalenin doğal görünümüne zarar verilmeden buraya korkuluk yapılması gerektiğini ifade etmişti.  

kale-korkuluk-haberi.jpg

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum