Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Ankara kışa hazır mı?

Ankara kışa hazır mı?

Ekim ayına doğru yaklaşılırken soğuk havanın etkisi yavaş, yavaş etkisini göstermeye başladı.

Mont giysek terleriz, kısa kol giysek üşürüz. Evde dursak sıkılırız, dışarı çıksak donarız muhabbetleri hemen her semti  sarmış durumda.

Peki sonbahar ve kış mevsiminin etkisinde kalacağımız günleri düşünürken Ankara'nın kışa hazır olduğunu hiç sorguladık mı?

Yağan yağmur sonrası yaşanan baskınlar, dolu yağışıyla beraber yaralanmalar ve maddi kayıplar ile beraber Ankara'yı etkisi altına alan kar yağışıyla artan trafik kazaları...

Bu gibi durumların varlığı bilinirken Ankara'nın kışa ne kadar hazır olduğu merak ediliyor. 

Yağışlarında kendisini göstermesi sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın belediye ekiplerine nasıl bir görevlendirme yapacağını bekleyip göreceğiz.

Umarız Ankara'da yağışlar nedeniyle olumsuzluklar meydana gelmez. 

Vatandaşların hayatı riske girmez. Altyapı sorunlarından dolayı "vatandaş yaşama hakkından" mahrum kalmaz diyelim.

Gerek karayolu ekipleri, gerekse belediye ekiplerince ilçeler, köyler ve otoyollarda gereken önlemler alınır. Elbette ne kadar önlem alınırsa alınsın olumsuz durumlar yaşanacaktır ancak olumsuzlukları en alt seviyeye çekmek hepimizin yararına olacaktır.

Diğer yandan vatandaşların kış aylarında daha çok "toplu taşıma" kullanmasını önermekteyim. Öğrenciler ve çalışanların yoğunluğundan dolayı "trafik akışı" zaten durma noktasına gelecek.

Bir de buna olumsuz hava şartları eklenecek ve trafik üst düzey bir şekilde olumsuz etkilenecek. Bu yüzden toplu taşıma aracı kullanılmasıyla beraber yaşanacak trafik sorununun da en aza indirilebileceğini görmüş oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR